Versiune in Romana English Version
EmRys EmRys EmRys
EmRys GalerieEmRysMuzicaEmRysSpiritualitateEmRysGeometrie sacraEmRysNumerologieEmRysCromatica EmRys

Spiritualitate

Natura reala a sunetelor Natura reala a...
EmRys
EmRys

Administrare bloc online
Brain Wave Producer

Natura reala a sunetelorCandva credeam ca sunetele sunt asa cum le aud eu. De exemplu muzica, e formata instantaneu din voce, basi, chitara, armonii etc. Cand am aflat ca totul se bazeaza pe un singura valoarea instantanee nu mi-a venit sa cred, nu puteam sa concep. Cum adica o singura valoare, nu sunt mai multe? Acele instrumente nu au fiecare cate o valoare distincta ca sa pot face disocierea in creier ?

Natura reala a sunetelor
Si totusi, tehnic lucrurile asa stau, cand punem muzica la player, el reda o singura valoare matematica instantanee. Am inceput sa ma intreb de ce imi este atat de greu sa accept realitatea si nici macar sa nu pot crede? Raspunsul este ca modul nostru conditionat de-a privi "realitatea" pune o piedica uriasa intre noi si Realitate. Vedeam totul prin conditionari, dintr-o perspectiva iluzorie formata de clisee mentale adanc impregnate care se repetau inconstient.

Am inceput sa duc o munca cu mine, o munca de stergere a acestui mod conditionat si iluzoriu de-a percepe "realitatea", o munca de deconditioanare de tot ce invatasem, aici includ si invataturile spirituale acumulate in timp, chiar si cele bune. Asa ca am inceput sa percep sunetele din perspectiva acestei valori unice care de fapt le genereaza. In timp m-am fixat in perspectiva asta unica generatoare care creeaza sunetele si muzica. In esenta lucrurile sunt foarte simple, totul e sa ne fixam in ea.

Practic, programatorii creatori de programe de facut muzica, stiu despre ce e vorba aici. Toate acele note, instrumente se bazeaza matematic pe o singura valoare care se repeta extrem de rapid, 44100 valori pe secunda sau chiar mai mult, dand astfel senzatia unor sunete distincte. Creierul preia aceste valori instantanee si le pune cap la cap, astfel se creeaza senzatia unei muzici. De fapt incapacitatea creierului de-a percepe o singura valoare instantanee, inertia lui, da senzatia muzicii. Inertia aceasta este destul de mare in cazul oamenilor, asta ne face sa percepem o mica plaja de valori auditive, peste 20Khz inertia si capacitatea creierului de procesare este depasita.

Natura reala a sunetelor
Un exemplu concret, in dreapta este o poza cu zoom in pana in valorile instantanee care stau la baza binecunoscutei muzici din filmul Titanic. Dupa cum se vede valorile matematice (punctele) sunt succedate de perioade mari de pauza, liniile sunt legaturi simbolice facute de programul de muzica, intre valori nu se afla nimic. Noi creem legaturile si punem aceste valori cap la cap pe baza mecansimelor noastre de perceptie si a capacitatii limitate de procesare a sunetului.

Cum sunetele sunt vibratie, baza intregii creatii Divine, asta e valabil si cu perceptia asupra "realitatii" pe care noi o deformam, o percepem si intelegem pe baza unei inertii, a unei incapacitati de-a percepe instantaneu adevarata realitate care e o singura valoare, o singura particula, Unicul Dumnezeu.

Tot ce vedem in jurul nostru este exact la fel, incapacitatea ochilor si-a creierului de-a percepe acea unica particula Divina care se misca extrem de rapid, mult mai repede decat viteza luminii, creeaza forme si culori pe care creierului nostru le poate concepe si compila. Odata ce ne fixam in perceptia Unitatii Universului acea inertie caracteristica urechilor noastre, ochilor si a creierului scade si incepem sa percepem si alte lumi, lumile astrale si lumile Divine.

Particula infinitezimala care sta la baza Universului este de dimensiune practic nula, este mai mult o idee, Universul se bazeaza pe idei, imaginatie si vise, astea sunt ingredientele primare care au dus la creatia universului. Nimic nu este solid, doar mecanisemele noastre de gandire si perceptie, tiparele solidificate in timp. Ne-am face mult bine sa devenim constienti de realitate, traim in iluzie si iluzia e uriasa!

Umanitatea nu-i decat o comunitate infima de fiinte care-si sustin reciproc tiparele care fixeaza iluzia si-i da o aparanta de realitate.

Se spune in invataturile spirituale ca daca ne marim frecventa incepem sa vedem alte lumi, este foarte stiintific, marirea frecventei interioare este echivalenta cu scaderea inertiei sistemului perceptibil uman format din cele 6 simturi si unitatea principala de procesare care este creierul.

Se poate percepe la nivel de constiinta aceasta instantaneitate a unicei unde-particule. Nu este doar o stare mistica, este mai mult decat atat este o perceptie mistico-stiintifica. In aceasta perioada, stiinta la varf se uneste cu constiinta si asta permanentizeaza starile mistice prin trecerea lor pe un nivel superior, cel mistico-stiintific. Traim vremuri mari in istoria spirtuala a planetei in care putem percepe Divinitatea direct, chiar prin stiinta, asta ne poate duce pe multi sa putem avea stari cum numai iluminatii din vechime puteau avea.

Natura reala a sunetelor
Marii iluminati spuneau ca atunci cand ajungem la iluminare Il vedem pe Dumnezeu in totul. Asta nu e valabil doar in anumite stari de constiinta superioara, e valabil la modul foarte concret, oricand si pentru oricine. Conditionarile in care oamenii sunt prinsi creeaza iluzia unei "realitati" separate, divizate, non-unitare, lipsita de fapt de acea Iubire care uneste totul. Prinsi in conditionari repetitive noi nu percepem unitatea in toate lucrurile, cum spunea Maharshi, lumea fara unicul Dumnezeu este iluzorie.

Perceptia unitara asupra Realitatii ne confera o libertate incredibila, putem sa ne jucam cu manifestarea, putem face lucruri mari, in multe domenii de activitate umana, nu mai suntem prinsi in specializarile umane specifice unei viziuni non-holistice, separatoare si fragmentate.

Pe mine m-a ajutat foarte mult sa ma fixez in Realitatea Unica lucrul practic cu sunetele, creatia lor la nivel de esenta, generarea sunetelor din nimic, numai din Imaginatie care e de fapt baza creatoare a intregului Univers.

Am auzit de multe ori in lumea spirituala ca, calculatorul este artificial si ca n-are nimic spiritual in el, de fapt e vorba de o rezistenta la nou, o inchidere fata de energia momentului. Desi imi plac foarte mult instrumentele muzicale manuale, traditionale, chiar si realizarea lor, starile pe care le-am avut cand am creat sunete prin programare din nimic a fost un exercitiu spiritual net superior, chiar in Esenta manifestarii, si m-a ajutat foarte mult sa ma fixez mai bine in Unitatea a tot si in perceptia natural holistica asupra lumii. Imbinarea vechiului cu noul si integrarea lor intr-o sinteza unificatoare mi se pare solutia, chiar in multe aspecte.

Data: 2018-11-07

Cuvinte cheie: reala, sunetele, instantanee, iluzorie, totul, muzica, timp, inceput, perspectiva, munca, conditionat, totusi, singura, sunetelor, valoare, natura, realitatea, formata

 
EmRys
Creat de SaschArt
© 2013 EmRys Toate drepturile rezervate
EmRys EmRys EmRys EmRys
EmRys