Versiune in Romana English Version
EmRys EmRys EmRys
EmRys GalerieEmRysMuzicaEmRysSpiritualitateEmRysGeometrie sacraEmRysNumerologieEmRysCromatica EmRys

Spiritualitate

Despre mandale Despre mandale
EmRys
EmRys

Administrare bloc online
Brain Wave Producer

Despre mandaleMandala este o expresie a perfectiunii, o matrice formatoare care genereaza prin anumite arhetipuri, stari si sentimente spirituale complexe, subtile, de multe ori insesizabile de mintea obisnuita. Mandala reproduce la scara mica fenemone spirituale existente in eternitate in lumile superioare, astfel ca ea devine o harta si un ghid de explorare a lumilor invizibile. Mandalele create de Emrys sunt o combinatie unica si inedita in care sunt folosite si sintetizate elemente din geometria sacra, numerologie, cromatica, arta, fractali si chiar animatie. Astfel, aceste mandale au un impact unic, extrem de penetrant, expresiv si profund armonizator. 

Despre mandale
Daca avem in camera o mandala putem fi siguri ca forta ei spirituala ne va influenta fara sa stim, chiar si fara s-o privim. Deoarece este legata de legile si tiparele universal valabile mandala se adreseaza partii ascunse din noi, subconstientului, impregnandu-ne profund fiinta cu stari elevate de constiinta. Mandala este si o harta a cerului, a diferitelor taramuri astrale paradisiace care ne faciliteaza totodata comuniunea si chiar accesul catre aceste planuri invizibile. Mandalele pot fi deasemenea facilitatori ai comuniuni cu fiintele de lumina.

Fiind o diagrama cosmica complexa, mandala ne aminteste de natura noastra reala, de relatia noastra cu universul, infinitatea si eternitatea, uneste in mod intim lumea care se desfasoara atat in afara cat si in fiintele noastre pe toate planurile. Aceste diagrame includ si lumea materiala, lumea vizibila chiar in mai multe aspecte: material, profesional, psihic, emotinal si afectiv. Datorita simetriei, simplitatii si simultan complexitatii, formele continute, numerele primare precum si culorile ne echilibreaza fiinta pe toate planurile, ne uneste cu lumea din exterior, ne da forta, incredere, implinire si fericire. Mandalele sunt matrici pe care creierul le suprapune peste informatia pe care o are deja, facand in plan subconstient ajustarile si mutatiile catre starea de echilibru a fiecarui aspect al nostru.

Iata cateva dintre caracteristicile constructive mai importante ale mandalelor si semnificatiile lor spirituale:

1. Totul se genereaza din centru. Toate elementele mandalei pornesc din centru, astfel liniile principale ale oricarui element din mandala este legat de centru. Astfel mandala ne face constienti de legaturile cu Divinitatea din noi si din exterior, ne reaminteste originea si centrul Universal din care toti ne-am nascut. In mandala toate liniile si formele componente pleaca si sunt legate la singur punct situat in centru, nimic nu este pe dinafara si intamplator.

2. Totul converge inapoi catre centru. Daca privim mandala in directie inversa, de la periferie constatam ca toate elementele geometrice, liniile de forta converg in mod tainic spre centru. Practic nu putem privi la un element individual fara sa facem legatura cu centru, acest centru de convergenta ne atrage privirea si atentia magnetic. Este o forma foarte usoara prin care putem realiza in universul in care traim ca tot ce exista este legat inseparabil de Centrul Divin. Ne invita sa ne centram in Sinele Divin din noi in tot ceea ce facem, ne intoarce atentia de la periferie la centru esential.

3. Geometria sacra. Mandala se face pe baza formelor geometrice primare folosind o figura geometrica samanta care este repetata pe un anumit ritm specific. Aceasta ritmicitate amplifica la maxim semnificatia spirituala a figurei geometrice samanta. Este posibil ca figura geometrica samanta sa creasca si chiar sa se metamorfozeze intr-o alta figura geometrica. Se subliniaza astfel fenomenul de crestere din natura care se realizeaza prin anumite legi de crestere bine puse la punct. Se exploateaza in felul asta la maxim valentele formelor din geometria sacra.

 

4. Numerologia. Mandala foloseste din plin numerele primare pentru a genera figuri geometrice. Tot numerele primare sunt folosite si la creatia ritmurilor, a ratelor si a sensurilor de crestere. Prin calcule si utilizarea unor functii matematice complexe se pot afla ratele de crestere potrivite pentru a obtine elementul final al unei serii crescatoare de marime si pozitie potrivita. Astfel finalul evolutiei este exact in locul in care trebuie sa fie, oglindind astfel evolutia spirituala personala catre idealul la care am fost destinati sa ajungem.

Despre mandale
5. Multiplicarea progresiva. Mandala se realizeaza dintr-o figura samanta care se multiplica succesiv pe mai multe straturi pana ajunge sa fie o figura foarte complexa dar totusi armonica, bogata si simpla simultan. Este imaginea Procesului Creatiei de la formele elementare catre formele infinit de bogate, de la numerele mici, primare, la numerele mari care tind catre infinit. Putem realiza importanta si forta simplitatii in tot ceea ce facem, foarte util pentru societatea actuala care, in goana ei nebuna dupa acumulare, a pierdut din vedere importanta si potentialul enorm al Simplitatii Divine.

6. Totul in parte si partea in tot. Nici o parte a mandalei nu este rupta de tot pentru ca oglindeste intr-un chip individual structura de ansamblu, chiar daca nu fidel. Astfel, mandala are o constructie holografica in care principiu oglindirii se manifesta din plin. Este o revelatie foarte importanta sa realizam ca Divinitatea se oglindeste in noi intr-un mod unic, astfel regasim maretia interioara, etern stralucitoare, care ne umple de tot ce avem nevoie, este regasirea constiintei Sinelui ascuns in noi. EmRys a dezvoltat o modalitate unica de includere in mandala a fractalilor care au chiar aceasta caracteristica holografica la baza pe langa reiteratie, asemanatoare neintamplator cu punctul precedent.

7. Simetria mandalei este o imagine a simetriei universale. De fapt, universul este simetric in  fiecare manifestare, chiar daca pare ca vedem in jurul nostru asimetrie, de fapt este o viziune fragmentata, vedem doar o parte a monezii. Exista o lege universala prin care tot ce este creat, fiecare parte are o contraparte opusa si complementara care o oglindeste si o echilibreaza perfect, daca nu ar fi asa ar inseamna ca nu toate aspectele si partile din univers pornesc dintr-Unul. Astfel, daca vedem in aceasta lume un aspect, un fenomen, un obiect particular, putem fi siguri ca acel aspect are o parte opusa, similara dar inversata. Mandalele ne ajuta sa constientizam aceasta lege universala, ne ajuta s-o vedem cum functioneaza practic. Mai este de mentionat aici importanta contrastelor si a alternantelor.

8. Retea de legaturi universala. Toatele formele mandalei se leaga intre ele prin linii, primare si secundare, formandu-se astfel o retea complexa de legaturi prin care elementele mandalei comunica si schimba informatie si energie. Este expresia legaturilor dintre noi toti, legaturi prin care comunicam cu ceilalti cu natura si universul. Eceste legaturi sunt mai stranse (liniile primare) in cadrul familiilor, grupurilor, natiunilor, astfel energia circula mai usor intre membrii acestor categorii de grupuri. Ne face sa fim constienti de legaturile noastre cu exteriorul, cu tot ce ne inconjoara si cu taramurile paradisiace. EmRys si in aceasta directie a dezvoltat o modalitate unica de retea de legaturi complexa, facuta pe un strat specific care leaga elementele intre ele amplificand astfel aspectele spirituale.

9. Intersectia formelor. Toate formele componente sunt intersectate cu formele din vecinatate, atat in plan comun cat si cu celelalte planuri. Este expresia spirituala a partilor din noi care sunt comune cu ceilalti. Fenomen evident mai ales in relatiile de iubire, sentimentul ca suntem parte din celalat se amplifica pe masura ce iubim mai mult si reusim sa ne depasim egoul. Egoul vrea sa fie o indvidualitate separata, delimitat strict de ceilalti. Este o mare iluzie, de fapt nu exista nici o individualitate care este independenta si complet separata de ceilalti, toti depindem de multe, chiar in viata de zi cu zi. Mandala are meritul sa ne faca constienti ca suntem o parte inseparabila din ceilalti, ne poate pune in rezonanta cu lumile angelice in care fiintele de acolo sunt atat de trezite spiritual incat nu se pot defini ca individualitate, decat ca parte din ceilalti.

In concluzie, reprezentand anumite realitati palpabile si subtile, taramuri astrale, chiar si intreaga Manifestare, o mandala oglindeste realitati spirituale atat la nivel microcosmic cat si macrocosmic, ne face constienti de legaturile dintre noi toti ne arata ca suntem o parte dintr-un design compex infinit, intr-o continua miscare si evolutie. Astfel, Emrys a dezvoltat o modalitatea inedita de miscare si metamorfoza a geometriei sacre, in cicluri complexe bazate pe perioade unice, aceste mandale animate sunt generate continuu, la infinit, chiar fara cicluri repetitive. Prin aceasta modalitate inedita ajungem sa experimentam in mod direct infinitatea si bogatia centrului Divin din noi, continuu emanator si generator de viata si de forme.


Data: 2013-03-29

Cuvinte cheie: legi, astrale, comuniune, universal, paradisiac, astral, emrys, faciliteaza, mandalele, taramuri, natura, mandala, cromatica, lumina, fiinte, mandale, profund

 
EmRys
Creat de SaschArt
© 2013 EmRys Toate drepturile rezervate
EmRys EmRys EmRys EmRys
EmRys