Versiune in Romana English Version
EmRys EmRys EmRys
EmRys GalerieEmRysMuzicaEmRysSpiritualitateEmRysGeometrie sacraEmRysNumerologieEmRysCromatica EmRys

Spiritualitate

Despre mine Despre mine
EmRys
EmRys

Administrare bloc online
Brain Wave Producer

Despre mineMi-a trebuit o calatorie intr-un vis de peste 30 de ani ca sa ma regasesc pe mine, acum vad ca totul a fost aranjat in asa fel incat sa ma conduca aici. O mare parte a vietii mele am cautat impins de dorinte implinirea venita de la bunurile acestei lumi. La inceputul oricarei dorinte, un anumit obiect ma atragea irezistibil catre el. Nu-mi dadeam seama ca stralucirea acelui obiect din afara provenea din sursa care era in mine, forta de atractie era chiar aceasta stralucire. Ieseam pacalit in cautarea lui, cheltuind pe drum tot potentialul fiintei mele. Intr-un final, epuizat, ajungeam sa obtin acel obiect al dorintei, era un scurt moment in care ma bucuram de realizare si nu-mi dadeam seama ca aceasta bucurie si satisfactie provenea de la faptul ca incetam sa caut in exterior si astfel inconstient ma reconectam la sursa. Dupa un timp de posesie, obiectul dorintei ramanea gol de sens, incapabil sa-mi aduca fericirea. In incercarea mea naiva de-a obtine obiectul din exterior eu ma indepartam, de fapt, de sursa interioara care-l incarca de stralucire si continut. Din aceasta cauza, posesiunile obiectelor exterioare nu pot aduce implinirea si fericirea. Separat de Sursa, totul seamana cu Fata Morgana, totul este o Fantasma!

Despre mine
Dupa multi ani am invatat lectia si am gasit Sursa Totului in mine. Esenta si Sursa Totului este inima intregului Univers ca si in inima mea, in jurul ei se desfasoara nenumarate planuri existentiale. In imediata apropiere a Sursei totul este simplu si clar, pe masura ce privesc catre planurile exterioare multitudinea de manifestari creste exponential pana in planul uman aflat la periferie. Acum fiind conectat la Sursa pot juca acest rol detasat pentru ca sunt una cu Regizorul. Treaz fiind, pot visa un altfel de vis, in care sunt liber sa intru si sa ies la vointa. Ancorat in strafundurile fiintei pot lasa inima sa-si traiasca emotiile in armonie cu alte inimi, pot imbratisa fara frica de-a pierde. Ancorat in Eu-l superior pot orienta mintea periferica sa creeze armonios, sa faca conexiuni minunate cu alte minti, sa cerceteze necunoscutul, ce forta au gandurile izvorate de Aici... pentru ca Eu raman mereu acelasi, Cel pur si liber. Ancorat in Esenta Fiintarii las aptitudinile personalitatii sa se integreze armonios si eficient in lumea oamenilor. Stabilit si nemiscat in Sursa Totului obiectele acestei lumi in miscare curg in jurul meu aducandu-mi diferite bogatii, chiar si materiale, stralucirea lor este mereu alta, plictisul este o notiune uitata printre ruine pentru ca din Sursa fiecare obiect imi arata un sens si o stralucire noua si inedita. De aici vad cu claritate de ce Dumnezeu a trebuit sa ma treaca prin perioade foarte grele in care era necesar sa ma desprind de nimicurile pe care le vroiam, nimic nu poate ajunge Aici in Esenta Fiintei, nu putem lua nimic cu noi Aici, tot ceea ce ne inchipuim ca ne poate aduce fericirea, toate dorintele noastre, toate posesiunile si atasamentele nu fac decat sa ne opreasca sa vedem Minunea din noi, numai suferinta pierderilor ne poate face sa descoperim Sursa Totului daca nu renuntam de bunavoie, pretul pe care il avem de platit este simbolic si iluzoriu.

Am fost intrebat de unde stiu ca nu ma insel si ce anume imi da atata siguranta? Ca raspuns as folosi expresia "este clar ca lumina zilei" si chiar mult mai clar si Real, intr-adevar fara sa am inca aceasta perceptie in mod permanent. Sunt perioade destul de dese in care viziunea Lui in mine este atat de evidenta ca nimic din exterior n-ar putea s-o stearga sau s-o nege pentru mine. Cine ar putea sa-L scoata pe Dumnezeu din mine, cine ar putea sa ma faca sa nu-L mai percep pe Cel Real, cineva din iluzie? Este imposibil. Realitatea Lui este mai evidenta si mult mai reala chiar decat mine, cand El apare eu dispar dizolvandu-ma in El! Totul provine din El, sursa intregului Univers.

Sursa se proiecteaza in tot si totul se proiecteaza in Sursa.

Acest adevar explica multe, cine il intelege adanc nu se mai lasa pacalit de mirajul iluziei universale. Explica de ce fiintele umane care traiesc inca prin ego isi proiecteza in exterior propria lume, alergand toata viata dupa himere fara sa inteleaga ca nu pot fi fericite daca cauta mereu altceva decat ceea ce au deja. Explica de ce fiinta noastra profunda si pura este ca o oglinda pentru ceilalti, este o sansa pentru ei sa se vada exact asa cum sunt si sa se corecteze. Oamenii se pot corecta numai daca se vad intr-o oglinda clara, isi vad actiunile gresite si vad modul in care pot fi corectate. Daca se privesc in fiinte umane asemanatoare, in masti, vad imagini deformate, simt ca nu sunt ale lor si conflictele incep...

Din Sursa se vede ca totul este o Armonie perfecta, aceasta Armonie include chiar si zonele umane periferice dizarmonice.

Despre mine
Aceste zone periferice dizarmonice sunt legate direct de actiunile egotice ale liberului arbitru, aceste dizarmonii sunt create pentru ca fiintele umane fac ce vor, fara sa tina seama de ceilalti si de Marea Armonie. Dizarmoniile sunt lasate special de Sursa (Dumnezeu Tatal), pe de-o parte pentru a respecta liberul arbitru individual iar pe de alta pentru a forta fiintele umane cazute pe aceste planuri sa evolueze si sa faca saltul catre nivelele imediat urmatoare in care dizarmonia nu se poate manifesta. Planurile acestea periferice sunt intr-un anume sens cele mai apropiate de Centru deaoarece in Dumnezeu se unesc toate extremele, inclusiv centrul si periferia, altfel spus, oamenii au posibilitatea sa basculeze usor din acest plan periferic chiar in Centrul Divin. Cum este posibil ca Armonia globala sa contina dizarmonii de aceste gen intelegem daca facem niste comparatii cu legile umane cunoscute: de exemplu in teoria statisticii se pot gasi legi de evolutie foarte sigure, la scara mare, incluzand miscarile aleatorii haotice ale fiecarei molecule, tot asa, aceste mici dizarmonii sunt incluse si controlate in Marea Armonie. Teoria nedeterminismului din mecanica cuantica este inclusa in Teoria Totului (teoria stringurilor), teoria haosului este inclusa in Marea Armonie. Aceste miscari aleatorii dizarmonice la nivel uman produc suferinta si dezamagirile cunoscute, daca fiinta umana reuseste sa vada in mod global planul Divin si reuseste sa-si vada cursul vietii la nivel de zeci de ani, nu de azi pe maine, poate sa iasa din teroarea micilor dizarmonii si sa faca saltul catre un nivel mai elevat de fiintare. Dumnezeu a programat destinul fiecarei fiinte umane tinand cont de absolut toate variantele de alegere pe care aceasta le-ar putea face, daca fiinta alege varianta "a" Destinul va aplica planul numarul 1, daca fiinta alege varianta "b" Destinul va aplica planul numarul 2, aceste planuri de evolutie ulterioara aplicate fiintei in urma alegerilor facute sunt programate in asa fel incat la final fiinta va ajunge din nou la Creator cu o probabilitate foarte mare. Acest rezultat final este o necunoscuta chiar si pentru Dumnezeu, daca nu ar fi asa ar inseamna ca suntem predestinati sa-L alegem pe El si asta anuleaza de fapt libertatea fiintelor de-a alege. Dumnezeu cand a creat fiintele umane a inclus in planul sau chiar si aceasta necunoscuta, marja de improbabilitate datorata libertatii de alegere este si ea perfect controlata in planul Divin. Fiecare fiinta umana are propria line de evolutie optima in care daca alege sub inspiratie Divina poate evolua cel mai rapid, in acest caz drumul catre Creator este extrem de scurt si usor. Astfel se impaca intr-un mod minunat predestinarea si Planul Divin cu libertatea de-a alege care este un dar facut oricarei fiinte. Eu am ales Inima Divina si Iubirea, tu ce vei alege?

Am cheltuit toata viata
ca sa gasesc lucrurile mici
si am ramas cu Nimic
in mainile mele.

Acest Nimic a crescut mereu
si am gasit inlauntrul lui
toate lucrurile pierdute,
intr-o stralucire mirifica.

Ele sunt doar reflectii
ale sinelui meu.
Aici fantezia mea
imbratiseaza infinitul!

Am realizat
Sunt doar o Oglinda...
Sunt doar Armonie...
Sunt doar Iubire...
Sunt doar Eu...
Eu sunt Totul.


Data: 2013-03-28

Cuvinte cheie: interior, potential, totul, stralucire, armonie, fantasma, sursa, evolutie, fericire, iluzie, dorinte

 
EmRys
Creat de SaschArt
© 2013 EmRys Toate drepturile rezervate
EmRys EmRys EmRys EmRys
EmRys