Versiune in Romana English Version
EmRys EmRys EmRys
EmRys GalerieEmRysMuzicaEmRysSpiritualitateEmRysGeometrie sacraEmRysNumerologieEmRysCromatica EmRys

Spiritualitate

Frecventele si Acordarea Ceakrelor Frecventele si...
EmRys
EmRys

Administrare bloc online
Brain Wave Producer

Frecventele si Acordarea CeakrelorFrecventele si Acordarea Ceakrelor
Sistemul nostru energetic este un sistem bazat pe 7 oscilatori principali, foarte bine pus la punct. Acesti oscilatori sunt emitatori si receptori de unde simultan. In traditia yoga se numesc ceakre sau centrii de forta. Prin ei se face transferul de energie intre noi si cosmos, intre noi oamenii, deasemenea circulatia energiei noastre interioare se face prin acesti centrii.

Daca acesti oscilatori emana unde pe alte frecvente decat cele native, daca receptioneaza unde eronat, pe alte frecvente sau sunt chiar blocati, apar probleme in viata noastra. Astfel, noi ne blocam curgerea energiei in interior si ne deconectam de Univers, de oscilatorii Universali. In plus, oscilatorii, odata defazati, incep sa intre in rezonanta cu alti oscilatori, creandu-se conditionari si legaturi de dependenta foarte puternice care se auto-intaresc, renumitele cicluri vicioase din care putem iesi cu greu.

Oscilatorii energetici interni sunt de fapt, fiecare, un complex de suboscilatori care oscileaza in faza, cel putin asa ar trebui. Regulile de oscilatie sunt cele care sunt valabile si-n muzica. Se poate spune ca noi avem in interior o mare orchestra, fiecare centru corespunde unui grup de instrumente, de exemplu, pe Muldahara se poate spune ca sunt instrumentele de bass: contrabas, chitara bass, tuba, toba mare etc

Cand suntem sanatosi, armoniosi, sistemul nostru energetic canta o muzica buna si apar astfel, prin rezonanta, stari sufletesti frumoase. Cand apar dezacorduri, chiar numai pe un centru, muzica noastra interioara si implicit starea se schimba negativ.

De aici, necesitatea stringenta de-a acorda aceste instrumente interioare, atat cele emanatoare, yang, precum si cele receptoare yin. Nu in ultimul rand ceakrele trebuiesc bine balansate yin-yang.

In mod normal, nu putem sti cand sistemul nostru energetic este dezacordat, dar putem sti cand avem semnele unor dezacorduri interioare. Cand avem stari proaste este semn ca ceva in interior, la nivel de ceakre nu oscileaza pe frecventele native. Cand inca nu suntem familiarizati cu centrii de forta trebuie sa fim atenti la stari si la modul cum ne simtim. In timp, vom ajunge sa simtim activarea sau dezactivarea pe centrii, precum si daca oscilatia lor este cea potrivita.

Acordarea se poate face prin practici spirituale ca yoga, meditatie, prin trairea momentului prezent si cam tot ce inseamna o viata armonioasa, in acord cu Sinele nostru Divin. Deasemenea se poate face si stiintific, informatiile din acest articol sunt menite sa ne ajute in acest sens. Daca avem cunoasterea stiintifica necesara vom fi mai eficienti in orice practica spirituala, sunt aspecte care se leaga, depinde de noi sa le folosim cu maiestrie.

In primul rand este util sa cercetam relatia dintre frecventele de oscilatie pe centrii. Sa pornim cu inceputul, adica de la legea impartirii primare a unicului Divin in doua parti asa fel ca rezultatul sa oscileze in faza cu Unicul care le-a produs. Aplicarea acestei legi este chiar forma de unda care oscileaza in jurul axei, mai bine spus in jurul lui zero. Totul se invarte in jurul Vidului central de unde au aparut toate cate sunt, asa sunt si undele, formele de unda: sinusoida de aur, sinusoida clasica, unda triunghi si cea dreptunghiulara. Ce au in comun aceste tipuri diferite de unda: toate trec prin zero si sunt simetrice fata de origine.

Sa vedem acum, cum punem doua unde la unison. Primul unison si cel mai important este unisonul 2:1, cunoscut in muzica ca fiind octava. De exemplu frecventele 101Hz si 202Hz oscileaza la unisonul de octava, fiind foarte placut pentru ureche. Urmatorul unison este 3:2, apoi 4:3 etc

Frecventele si Acordarea Ceakrelor

In aceasta imagine sunt date exemple de compunere a doua unde, armonia este maxima in partea stanga si mai mica spre dreapta. Se vede ca trecerea comuna prin zero este cheia unisonului. Adica acelasi principiu Divin mai sus enuntat, totul se invarte in jurul lui zero, acesta e principiul Universal al Armoniei valabil pretutindeni. Revenind la unde, in partea stanga trecerea comuna a undelor prin zero se realizeaza la un singur ciclu de unda, apoi, pe masura ce studiem undele din dreapta, observam, ca sunt necesare din ce in ce mai multe cicluri de unda pentru a obtine o trecere simultana prin zero, astfel noi ne indreptam spre disonanta. Specific ca aceste raporturi sunt cele mai utile armoniei, chiar daca am vorbit de disonanta cand m-am referit la cele din dreapta, e comparativ fata de unisonul perfect din stanga, este directia spre disonanta fara sa fie atinsa in acest caz. Cata vreme ceakrele noastre functioneaza pe frecventele din calculatorul de mai jos, ele sunt in armonie.

Matematic, cu cat numerele care reprezinta frecventele celor doua unde au un numitor comun cat mai mic, ele sunt la unison. Acest principiu este valabil si-n muzica, urechea nu ne minte, simte unisonul si disonanta. Nu pot fi alte raporturi intre unde pentru a produce sunete armonioase. Chiar si in scalele muzicale vechi, oamenii s-au folosit de aceste raporturi pentru acordarea instrumentelor de cantat. Ma gandesc in acest moment la scala muzicala introdusa de Pitagora care avea tot aceste raporturi ca baza. Cand intelegem rostul acestor raporturi, intelegem principiile fundamentale din muzica. Rolul masurii, raporturile dintre ritmuri, armonii, secventele armonice, precum si armonizarea cu linia melodica.

In cadrul ocilatorilor nostrii interni trebuiesc repectate neaparat aceste raporturi, altfel apare disonanta interioara. Nu este deloc intamplator ca fiintele care au fost inspirate de Divinitate la conceperea sistemului yoga au revelat sapte ceakre, adica exact cate note fundamentale sunt.

Iata raporturile dintre frecvetele notelor in sistemul actual muzical:

  - DO/RE
  -> 8/9
  - DO/MI
  -> 4/5
  - DO/FA
  -> 3/4
  - DO/SOL
  -> 2/3
  - DO/LA
  -> 3/5
  - DO/SI
  -> 8/15
  - DO/DO
  -> 1/2

Pe langa raporturile pe care le-am amintit sus, importante sunt si frecventele reper prin care se face acordarea. Putem imparti frecventele de lucru ale ceakrelor in doua mari categorii:

1. General acceptate, valabile la nivel de constiinta colectiva si chiar la nivel Universal
2. Subiective, bazate pe amprenta si pe vibratia noastra proprie, specifica datei de nastere, a menirii spirituale sau a unor perioade prin care este necesar sa trecem

Frecventele au un mai mare impact si o rezonanta mai profunda asupra fiintei noastre cu cat, numerologic sunt mai importante. Sa pornim tot cu legea Universala a Armoniei, deci totul se invarte in jurul lui zero, adica numarul reper ar trebui sa fie exact la fel, de forma x0x, Doua valori care oscileaza in jurul lui zero. Aceste valori nu le putem deduce decat, tot din legea numarul unu a Armoniei, adica e chiar unu.

Numarul care contine pe unicul Divin, vidul absolut al lui zero, oscilatia valorilor in jurul lui zero, precum si prima dualitate creata pe unul, nu poate fi decat magicul numar 101.

101Hz este in domeniul audibil pentru urechea umana, este dupa parerea mea cel mai important numar reper dupa care este indicat sa se faca acordajul. Mai jos este un calculator automat de frecvente bazat pe raporturile indicate mai sus. Totodata este facut pe formula general acceptat in lumea muzicala, toate instrumentele electronice folosesc aceasta formula de calcul pentru note. Vedeti seria de note produsa prin acordarea pe 101Hz facuta pe nota SI. Specific ca acordajul unei frecvente general acceptate ca 101Hz trebuie facut pe centrul de forta corespunzator Universului, adica polul superior al fiintei, Sahasrara.

Frecventa: Acordare: Octave:
 


110Hz este un alt numar important, general acceptat ca fiind unul foarte puternic, este din aceeasi familie ca si 101, difera doar ordinea numerelor. Este de subliniat ca acest numar produce actuala serie de frecvente care este utilizata pentru note in lumea muzicala moderna. Este acelasi lucru cu 440Hz, difera doar numarul ocatvelor dar rezultatul muzical este acelasi, chiar daca se spune ca 440Hz este frecventa de acordare a instrumentelor.
Vedeti aici valorile frecventelor pentru 110Hz si pentru 440Hz facute conform modalitatii muzicale actuale, adica acordaj pe LA.

111Hz este un numar bazat pe cifra Unicului Dumnezeu, fara zero insa, de aceea orientat mai mult catre manifestare, cu un aport suplimentar datorat cifrei 3, unu apare de trei ori, fiind lipsit insa de forta si potentialul nelimitat al lui zero, care cuprinde in el, in stadiu de potential si germene, tot ce se poate manifesta. Vedeti aici seria cu valorile frecventelor pentru 111Hz.


432Hz este un alt numar de mentionat, se bazeaza pe numarul de aur, totusi cu o formula destul de departe de origini, de aceea forta acestui numar nu se ridica la nivelul reclamei de pe internet. Il mentionez pentru c-a patruns intr-o anumita masura in constiinta colectiva specifica planetei. Vedeti aici valorile frecventelor pentru 432Hz.

Sa trecem acum la a doua categorie de frecvente pentru ceakre, cele subiective, specifice persoanelor. Poate cea mai importanta frecventa personala este cea bazata pe cifra destinului care se calculeaza pe baza datei de nastere. Soecific ca acordajul in acest caz trebuie facut pe Muladhara, polul individual al fiintei. Aveti mai jos un calculator al cifrei destinului:

Ziua: Luna: An:
 
 

Alte frecvente subiective sunt cele bazate pe simt, adica daca eu simt in acest moment o rezonanta de 200Hz pe Anahata, adica simt frecventa in zona pieptului este bine sa lucrez cu toata seria de frecvente pe ceakre pentru a-mi acorda intreg sistemul sau macar pe centrii unde stiu ca am probleme. Este necesar sa specific ca aceste frecvente sunt subiective si se pot schimba, poate chiar de la o zi la alta. Sunt foarte utile ca ne invata sa ne ascultam corpul si sa experimentam, numai ca este necesar sa ne raportam si la frecventele obiective.

Cum produc acest frecvente ? Putem sa le generam pe calculator folosind doua programe: Audacity si Binaural Generator. Putem deasemenea produce batai succesive, de toba de exemplu la intervale corespunzatoare sau batai gen masaj, cel mai important loc este, poate, osul sacru si multe altele... In cazul in care cineva nu se descurca cu programele de generat unde, rog sa ma contacteze aici

 


Data: 2019-03-22


 
EmRys
Creat de SaschArt
© 2013 EmRys Toate drepturile rezervate
EmRys EmRys EmRys EmRys
EmRys