Versiune in Romana English Version
EmRys EmRys EmRys
EmRys GalerieEmRysMuzicaEmRysSpiritualitateEmRysGeometrie sacraEmRysNumerologieEmRysCromatica EmRys

Spiritualitate

Mandala natala - intrebari si raspunsuri Mandala natala -...
EmRys
EmRys

Administrare bloc online
Brain Wave Producer

Mandala natala - intrebari si raspunsuriDatorita numarului mare de intrebari care mi-au fost puse despre madalele natale, am sa incerc sa raspund pe scurt, in acest articol, la cateva dintre intrebarile comune, care mi-au fost puse cel mai frecvent. Nu consider ca in aceste raspunsuri sunt cuprinse toate aspectele legate de madalele natale, este posibil ca acest articol sa fie completat pe viitor cu noi aspecte, totodata o sa adaug alte intrebari care o sa apara in viitor. Deci articolul este deschis pentru noi toti, daca vreti sa puneti intrebari, se poate face aici.


Ce inseamna mandala natala?

Mandala natala este o forma particulara de mandala care se face pe baza datei de nastere. In general mandala este o imagine circulara, simetrica, care se face pe baza figurilor geometrice primare si care reprezinta o harta a cerului sau ale altor aspecte spirituale, subtile, invizibile. Este ca o icoana moderna care ne pune in legatura cu Universul, cu ritmurile universale, cu fiinte de lumina sau cu diferite aspecte spirituale. Din cauza ca mandala natala are caracter personal fiind facuta pe baza datei de nastere, ea combina aspectele personale cu cele universale intr-un mod unic. Pentru noi, personal, efectele sunt cu mult mai intense, poate, decat orice mandala.


Cu ce ma ajuta aceasta mandala?

Faptul ca este facuta pe baza datei de nastere, a geometriei sacre si a legilor de creatie a mandalelor ea va unifica si alinia cu ritmul universal tendintele noastre personale, astfel putem deveni mai echilibrati si uniti cu tot ce ne inconjoara, cu natura, cu ceilalti si cu universul. Procedura lui EmRys de creatie a mandalelor natale cuprinde alinierea tuturor aspectelor, de la cele simple, esentiale pana la cele mai complexe. Astfel simplitatea geometriei sacre ne va ajuta sa ajungem in centrul fiintei noastre, in simplitatea esentei noastre originare. Reteaua fractalica complexa ne va ajuta sa ne dezvoltam in mod armonios si sa crestem fara contradictii interioare, orice aspect nou va fi aliniat cu esenta si cu amprenta noastra personala.


Care este legatura dintre astrograma si mandala nalata?

Sunt multe asemanari dar si diferente. Ambele sunt realizate pe baza datei de nastere. Astrograma se bazeaza pe pozitia astrelor, pe miscarea lor. Mandala natala se bazeaza pe geometria sacra, pe figuri geometrice de baza, pe repetitii, ritmuri, defazari armonioase, simetrii, proportii exacte si cromatica bine aleasa. Ambele sunt amprente personale ale aspectelor subtile si energetice. Mandala natala contine o parte artistica, intuitiva, care se face dupa intuitia si inspiratia creatorului. Putem spune ca si astrograma, mai ales interpretarea este facuta dupa inspiratia astrologului dar intr-o mai mica masura. Pentru cine nu stia deja, astrograma grafica este de fapt o forma de mandala.


Care este legatura dintre cifra destinului si mandala nalata?

Figura geometrica de baza a mandalei natale se obtine din cifra destinului care se obtine la randul ei adunand datele zi+luna+an, apoi se tot aduna cifrele din suma pana se obtine o cifra de la unu la noua. Un formular de calcul se gaseste aici. Practic, daca cifra destinului nostru este 3, figura geometrica care va sta la baza mandalei natale, samanta din care se naste intreaga constructie este un triunghi echilateral.


Practic, cum se face mandala nalata?

Dupa ce obtinem figura geometrica samanta prin procedura explicata mai sus o vom roti (eventual si translatata) pe unul sau sau doua nivele, dupa luna, zi sau ora. De ce? Obtinerea samantei mi se pare destul de evidenta. Rotirea dupa luna, zi sau ora se face din cauza ca sunt aspectele care se rotesc in decursul anilor, al lunilor sau al zilelor. Astfel, data noastra de nastere va fi corelata grafic cu ritmurile universale. In cazul in care cifra care determina rotirea este mai mare ca 9 folosim suma cifrelor, deci pentru ziua 24 vom face 6 rotiri ale samantei. Se obtine astfel primul nivel al mandalei care corespunde cu planul fizic grosier, de mentionat ca fiecare nivel al mandalei poate sa contina mai multe subnivele.
Mandala natala - intrebari si raspunsuri
Se mai adauga pe baza celorlalte cifre din data de nastere inca un nivel suplimetar care este mai complex, acest nivel este fractalic, semitransparent, cu multe repetari pe grupuri de figuri geometrice, este corelat cu planul astral. Ultimul nivel este un nivel de raze, central si emanator energetic care se repeta dupa acelasi numar ca si samanta sau unul din numerele importante din data de nastere. Acest nivel corespunde simbolic planului cauzal esential din care toate lucrurile au fost create. 


Tu ti-ai facut propria mandala?

Desigur, se poate vedea in dreapta in format mic. Iata cum am creat-o:
Prin 1(cifra destinului) am creat samanta, un cerc, marit cu 21%(zi), rotit 8ori(luna).
Intersectiile cercurilor unite prin linii cate trei (an) rotite de 8ori (luna) a creat primul strat de linii semitransparente.
Samanta redusa cu 19%(ora) de trei ori (an), totul rotit de 8ori(luna) a creat urmatorul strat de ornament (cele semitransparente).
La manunchiul de raze central, pentru al doilea strat, am folosit 3(an) raze, rotit 8ori(luna).


Care este legatura dintre proportia Divina de aur si mandala nalata?

Mandala natala se creeaza pe principiul care genereaza proportia Divina de aur: partea este in tot si totul in parte. Acest principiu este extrem de important in Creatia Divina, tot ce s-a facut a fost realizat respectand acest principiu. Nu ma refer strict la acel numar de aur 1,618 care este o aplicatie numerologica particulara a principiului universal de aur al armoniei. Acest principiu il gasim peste tot in natura si asigura armonia in totul. Astfel, mandala natala va reflecta simplitatea fiintei noastre, simplitate a carei importanta, noi fiintele moderne am uitat-o. In acelasi timp simplitatea a ce suntem noi in esenta va evolua armonios catre intregul nostru potential. Este un aspect foarte important, noi alergam nebuneste, impreuna cu societatea in care suntem prinsi, dupa acumulare in toate domeniile si complicam lucrurile fara sa tinem cont de oglindirea simplitatii in complexitate, aspect care ar putea sa ne asigure evolutia armonioasa.


Care este legatura dintre fractali si mandala nalata?

Ambele pornesc de la o samanta extrem de simpla si se dezvolta pana la o complexitate foarte mare tinand cont de figura de baza. Ambele sunt create pe baza repetitiilor cu rate constante sau chiar crescatoare/descrescatoare. Ambele au elemente aleatoare menite sa imbogateasca figura finala. Nivelul semitransparent din mandala natala, specific lui EmRys este cel mai aproape de modul de generare al fractalilor semanand chiar si ca aspect.


Unde este cel mai bine sa tin madala nalata dupa ce o printez?

In dormitor este cel mai bine deoarece mandala contine in samanta tiparul personal ideal. Astfel comunica foarte intens cu propriul nostru subconstient, curatandu-l de impuritati, de incredintari negative, chiar si de cele care nu ne ajuta dar pe care le credem pozitive. Numerele din data noastra neintamplatoare de nastere au niste mesaje ascunse, legate de menirea noastra, de rolul nostru pe acest pamant, daca le lasam sa lucreze ne vom alinia spontan cu ce ne-am propus sa facem la incarnare. S-a descoperit recent ca subcosntientul nostru ne influenteaza foarte mult rezultatele actiunilor, ne influenteaza succesul sau insuccesul, in multe cazuri subconstientul este un adevarat sabotor! Mandala natala curata de zaturi subconstientul si il aliniaza cu adevarata noastra natura, cu amprenta noastra subtil energetica si cu sufletul nostru. Din acest motiv este foarte important sa lasam mandala sa lucreze noaptea, cand suntem foarte receptivi. Desigur, este utila si in living, de exemplu daca ne framanta o problema si ne pica ochii pe mandala noastra ne vom alinia fulgerator cu esenta noastra tacuta din care se nasc toate solutiile. Mandala noastra tinuta oriunde in casa ne va proteja, ne va armoniza energiile din casa si chiar va exorciza diferite entitati si va respinge gandurile negative la adresa noastra.


Care este rolul culorilor?

Culorile se folosesc dupa inspiratie, formele obtinute mai inainte pe baza numerelor, au nevoie de umplere, de amplificare a expresiei. Creatorul mandalei natale trebuie sa coreleze mesajele cromatice cu contururile figurilor geometrice. Este important aici si gustul persoanei pentru care se face mandala, EmRys tine cont de aceste gusturi si le corelezea cu aspecte si necesitati de ordin artistic. Aici sunt importante intersectiile de figuri, alternantele si contrastele.


Cine imi poate face mandala natala?

Procedurile de creatie expuse aici precum si conceptul de mandala natala sunt descoperite si inregistrate de EmRys. Datorita dreptului de proprietate intelectuala pe care EmRys il detine in mod exclusiv, acest procedeu precum si conceptul de mandala natala nu pot fi folosite in scopuri comerciale, ca servicii si nici nu pot fi publicate de alte persoane decat pentru uz strict personal sau in cazul incuviintarii autorului! Rog pe cine doreste sa expuna public conceptul de mandala natala sa specifice numele autorului de drept, iar in mediile Internet rog sa adauge link catre http://www.emrys.ro.

 

Mandala Natala © EmRys - Toate drepturile rezervate

 

In cazul in care un vizitator al acestui site nu doreste sa apeleze la serviciile de creatie mandala natala oferite de EmRys este util sa deseneze manual sau cu ajutorul unui program de grafica prima schita a mandalei sale personale, de la figura samanta pana la primele straturi repetitive de figuri geometrice. Este o experienta pe care o consider foarte utila, este bine sa aflam ce simtim cand ne desenam propria mandala, ce posibilitati de repetitii avem, ce ritmuri si intersectii gasim, ce evolutie a figurilor, in felul asta ni se va deschide o lume de rezonanta proprie care se poate dezvolta foarte mult. Pentru cine doreste sa apeleze la serviciile de creatie mandala natala oferite de EmRys gasiti aici pagina de comanda.

   

Data: 2014-06-15

Cuvinte cheie: personal, data, legatura, geometric, ritm, univers, lumina, aspecte, sacra, raspunsuri, spiritual, nastere, deschis, unic, mandala natala, mandala, mandala personala, natal, forma

 
EmRys
Creat de SaschArt
© 2013 EmRys Toate drepturile rezervate
EmRys EmRys EmRys EmRys
EmRys