Versiune in Romana English Version
EmRys EmRys EmRys
EmRys GalerieEmRysMuzicaEmRysSpiritualitateEmRysGeometrie sacraEmRysNumerologieEmRysCromatica EmRys

Spiritualitate

Incredere Incredere
EmRys
EmRys

Administrare bloc online
Brain Wave Producer

IncredereAdevarata credinta este incredere in viata, in bucurie, fericire si iubire. Este acea incredere care apare firesc din plinatatea momentului acum. Cand suntem in comuniune cu natura, cand privim imensitatea cerului, cand ne minunam de perfectiunea universului atunci apare in noi increderea ca nimic nu este intamplator, totul are un sens si ne simtim integrati intr-un organism cosmic. 

Asta e increderea reala, asta e credinta.

Dumnezeu nu vrea de la noi sa credem in conceptele facute de oameni. Oamenii se folosesc de ideea de credinta pentru a crea concepte, pentru a controla. Increderea apare din experienta pozitiva a lui acum si are ca rasplata fericirea si implinirea pe care o traim direct, chiar in acest moment nu in viitor. Credinta reala nu este un sacrificiu al momentului prezent pentru o rasplata in ceruri, dincolo de moarte. Asta e credinta facuta de oameni pentru a ne tine sub control. Daca nu intram de acum in paradisul lui Aici si Acum nici dupa moarte n-o sa intram ca nu stim cum sa ajungem, pentru noi este un loc necunoscut. Daca de aici invatam sa renuntam la sirul continuu de ganduri si la tot ce ne fura prezentul si intram in savoarea lui acum, ne va fi foarte usor ca dupa moarte sa intram in paradis, numai asa se poate. 

 

Incredere
Credinta bazata pe realitatea experimentata in acest moment nu produce tot felul de proiectii iluzorii, tot felul de experiente mistice nefondate, fara nici-o reverberatie in planul fizic care daca se repeta duc la blocarea in universuri paralele subiective in care se afla numai o persoana sau chiar la boli psihice. Credinta bazata pe neadevar la un moment dat va avea un sfarsit si dezamagirea care o va insoti ne va face sa pierdem orice credinta. "Credinta" fanatica a lui nu vreau sa aud altceva decat ce-mi sustine mie credinta este extrem de subreda si pe cale sa se naruie.

 

Noi de multe ori denumim credinta acele concepte facute de oameni care ne lasa prada controlului si-a manipularii. Cand credinta este nefondata judecam sau chiar atacam pe cei care nu cred in ce credem noi. Cand o sa invatam sa acceptam pe cei care nu au aceleasi credinte cu ale noastre atunci n-o sa mai ne lasam folositi de smecherii si manipulatorii credintei.
Speculatorii credintei creeaza o nevoie falsa in noi ca apoi sa vina ei si sa promita implinirea acelei nevoi in viitor, intotdeauna maine, niciodata acum si aici, mereu promisiuni. Ei accentueaza imperfectiunea noastra ca sa ne promita o perfectionare in viitor nascocita de ei, asa ca trebuie sa depindem de ei sa devenim "perfecti". Aceasta manipulare seamana foarte mult cu politica americana, creeaza nevoi false ca apoi sa vina cu "solutia" lor...

 

Ce ar putea oare lipsi din momentul Divin al clipei acum, ce poate lipsi din Univers ? Numai lipsa noastra de constientizare si traire in prezent, asta creeaza nevoi false si astfel apare cadrul prielnic de manifestare a unei minciuni si-a manipularii. Iluminarea, eliberarea nu au cum sa fie in viitor si nici un fel de realizare spirituala n-o sa fie maine, daca nu este acum nu va fi niciodata, tocmai de viitor trebuie sa ne eliberam :)

 

Viitorul se naste totdeauna din prezent, daca ceva nu este azi, macar sub forma de samanta nu are cum sa apara maine.

 

Credinta este incredere in viata, in frumusete, bucurie si Iubire si de ce nu, in magie. Sa avem incredere in necunoscut si mister ca totul se va schimba, cel putin in ochii nostrii. Este mai degraba acea incredere pe care o au copii si care vad ce este frumos si minunat. Este si adevarata aceasta credinta ? Sigur mult mai mult decat conceptele si sistemele de credinta ale adultilor!
 

Data: 2018-05-30

Cuvinte cheie: dumnezeu, sens, intram, incredere, comuniune, increderea, viata, prezent, iubire, momentului, totul, control, natura, reala, nimic, cosmic, credinta

 
EmRys
Creat de SaschArt
© 2013 EmRys Toate drepturile rezervate
EmRys EmRys EmRys EmRys
EmRys