Versiune in Romana English Version
EmRys EmRys EmRys
EmRys GalerieEmRysMuzicaEmRysSpiritualitateEmRysGeometrie sacraEmRysNumerologieEmRysCromatica EmRys

Spiritualitate

Desacralizarea frumosului (cum strivim corola de Desacralizarea...
EmRys
EmRys

Administrare bloc online
Brain Wave Producer

Desacralizarea frumosului (cum strivim corola de "minuni a lumii")Stim cu totii ca frumosul, artele, ne imbogatesc viata, ne face sa ne simtim mai vi si mai fericiti. Dar suntem oare constienti ca blocam o mare parte din hrana si mesajele sufletesti sublime care ne inconjoara neincetat? 

 

Cand luam contact prima data cu o opera de arta care ne place suntem impactati si traim o stare de uimire. Instantaneu suntem scosi cu putere din modul obisnuit de-a fi, din lumea noastra si mintea se opreste pentru cateva secunde. In acest interval opera de arta ne invaluie cu putere si ne tine ca intr-o vraja care ne hraneste enorm si ne face fericiti. Din pacate uneori apar insidios, fara sa ne dam seama, ganduri care la inceput slabesc puterea de impact a operei de arta apoi, in timp, daca ne lasam furati e posibil sa rupem cu totul contactul energetic cu ea.  

 

Desacralizarea frumosului (cum strivim corola de
Exemple de ganduri care ne fura, specifice persoanelor hranite exagerat cu reclame, promovare media si moda: 

- cine a facut aceasta opera ca eu nu stiu nimic de el

- aaa... nu vad pe cineva care sa-i mai placa

- dar la TV de ce nu apare?

- daca critica nu zice nimic inseamna ca nu-i bun 

 

Este valabil si in cazul artistilor cunoscuti, spunem, este cunoscut deci este bun, putem ramane doar cu niste ganduri banale si in felul asta, crezand ca stim totul despre artistul respectiv pierdem mesajele inefabile. Chiar si desemnarea titlului unei melodii de exemplu poate sa rupa vraja, deoarece mintea incepe sa acapareze fluxurile energetice si emotionale. Personal am fost de multe ori purtat in stari minunate de melodii fara sa stiu titlul sau cine o canta. In momentul cand am cautat sa aflu titlul, artistul etc parca ceva s-a pierdut. Cand simtim ca apare acest gen de recul este foarte util sa ne linistim mintea si inima fara sa ne gandim la nimic, astfel vraja revine. Magia unei opere de arta este legata de starea de calm sufletesc precum sunt nuferii legati de suprafata linistita a lacului.  

 

Gandurile care ne fura specifice persoanelor invidioase: 

- eu n-am reusit sa fac ceva la fel

- putea sa-mi vina si mie ideea

- aaa... este cutarica, dar el n-a reusit nimic pana acum  

 

Din pacate aceste atitudini apar exact fata de persoanele de la care suntem destinati sa primim energetic si emotional multe daruri. In felul asta ne secatuim sufletul in loc sa ne imbogatim.

 

Gandurile cunoscatorilor in ale artei: 

- aici nu ar fi fost mai bine sa fie o alta culoare?

- dincolo este prea aglomerat

- da aici este bine, ma gandesc ca are legatura cu nu stiu ce curent artistic... 

 

De multe ori la cunoscatorii de arta apar blocaje chiar prin cunostintele lor despre arta. Activitatea mentala exagerata, plina de cunostinte este de multe ori un bagaj greoi si inert. Este mult mai bine sa uitam totul si sa ne bucuram de tot ce ne inconjoara, ca un copil, fara sa criticam exagerat si fara sa analizam. 

 

Gandurile fiintelor ancorate excesiv in cotidian: 

- n-am timp de arta

- nu ma pot concentra la asta, intr-adevar e frumos dar am probleme de rezolvat 

 

Daca am sti cate probleme ne poate rezolva arta prin deschiderea sufletului... Cand activitatile zilnice pe care le facem sunt sustinute sufleteste eficienta este cu mult sporita, atentia catre arta si chiar investitiile financiare se dovedesc in timp a fi investitii in noi, poate mult mai bune decat cele in mancare, imbracaminte, masina etc.  

 

Este util sa ne intrebam cum este posibil sa avem o asa mare deschidere, sa simtim ca suntem impactati atat de frumos si puternic apoi dupa un timp sa pierdem cu totul starea? Pur si simplu sa nu mai simtim nimic. Opera de arta a ramas aceeasi, asta este evident, concluzia este ca in noi s-a schimbat ceva si nu in bine... Daca am sti cate mesaje hranitoare sunt tainic ascunse intr-o opera de arta inspirata dar pe care noi le ratam... 

 

Sunt chiar si niste entitati astrale care se hranesc cu acest gen de energii, eliberate in procesul de descarcare de continut a operelor de arta. Aceste entitati inferioare se pot manifesta, pot grabi si amplifica fenomenul de desacralizare si aplatizare numai daca le lasam. Daca noi avem mereu stari frumoase si deschidere sufleteasca acesti hoti energetici de stari frumoase nu se mai pot manifesta. 

 

Procesele tainice de incarcare si descarcare a frumosului se petrec in aproape toate domeniile vietii. In relatiile de cuplu de exemplu, la inceput totul este minunat, magic, apoi ne lasam furati de starile emotionale elevate pe care le aveam si pierdem aprecierea si transfigurarea pe care o aveam fata de celalalt. Sunt fenomene conexe care se produc asemanator. Sa fim atenti sa eliminam tiparele de comportament, obisnuinta, sexualitatea nerafinata, atentia excesiva catre problemele cotidiene, activitatea mentala excesiva.  

 

Trebuie sa invatam ca, unele lucruri, este mai bine sa ramana de neinteles daca simtim ca ne hranesc inima si sufletul, este suficient doar sa ne hranim. Misterul trebuie sa ramana neinteles si neatins ca sa-si pastreze savoarea cea tainica. Oriunde lipseste misterul si magia din viata noastra este semn ca am fost furati. Cine este hotul? Noi in primul rand... 


Data: 2015-05-20


 
EmRys
Creat de SaschArt
© 2013 EmRys Toate drepturile rezervate
EmRys EmRys EmRys EmRys
EmRys