Versiune in Romana English Version
EmRys EmRys EmRys
EmRys GalerieEmRysMuzicaEmRysSpiritualitateEmRysGeometrie sacraEmRysNumerologieEmRysCromatica EmRys

Spiritualitate

Fractalii in mandale si arta vizionara Fractalii in mandale...
EmRys
EmRys

Administrare bloc online
Brain Wave Producer

Fractalii in mandale si arta vizionaraDatorita principiilor universale si proprietatilor profund spirituale, fractalii se pot folosi intr-un chip minunat in arta spirituala, vizionara si la creatia mandalelor.
Fractalii in mandale si arta vizionara
Fractalii se inrudesc foarte mult cu ideile care stau la baza mandalelor, astfel principiul oglindirii universului in mandala se regaseste si in fractali intr-o formula matematica precisa. Prin combinatia celor doua aspecte rezulta o creatie unica potentata si amplificata la maxim de valoarea lor.

Astfel, forta geometriei sacre, energia si continutul spiritual ascuns al figurilor geometrice primare poate fi scos la iveala si pus in valoare prin adaugarea principiului iteratiei din fractali. Sa luam un exemplu simplu, desenam un triunghi ca forma initiala, de baza. Acest triunghi il multiplicam de noua ori, il rotim cu trei grade, micsorandu-l cu 3% Obtinem astfel trei iteratii bazate toate pe trei. Putem merge inainte si sa adaugam un nou nivel de iteratii bazate tot pe trei, astfel otinem o figura mai complexa din figura intermediara. In felul acesta valorile triunghiului si ale cifrei trei se amplifica extraordinar de mult. Figurile rezultate le putem intersecta pentru a obtine o comunicare intre elemente, o intrepatrundere si o figura finala cat mai complexa. Deasemenea putem adauga un joc de culori bazat tot pe trei pentru a aduce un nou element de imbogatire.

Forme deosebit de frumoase, complexe si armonioase putem obtine daca folosim si raportul de aur, astfel formele geometrice se multiplica din ele insele creand spirale minunate care pastreaza mereu ideea de generare initiala. Pe langa combinarea figurilor geometrice de baza putem adauga un nivel fractalic care sa comunice cu nivelul geometric de baza si sa creeze un efect ornamental deosebit de atractiv.

Fractalii sunt deasemenea si forme foarte potrivite de-a reprezenta ingerii, fiintele de lumina, viziunile mistice si lumile din alte planuri. Deoarece legile universale care stau la baza generarii fractalilor sunt valabile si in alte planuri existentiale, putem spune ca sunt o modalitate de-a simboliza cu succes lumi cu mult diferite de-a noastra. Mai mult, fiintele superioare care au depasit planurile formale si au intrat in lumile cauzale, nonformale au o libertate nemarginita de-a se juca cu formele. In primul rand ei folosesc formele primare, de baza, general valabile pentru a se manifesta, pentru a ne transmite o idee sau un mesaj. Astfel, fractalii pe langa figurile din geometria sacra sunt limbajul simbolic arhetipal al ingerilor si al fiintelor de lumina foarte evoluate.

Data: 2013-04-11

Cuvinte cheie: arta, ingeri, fractali, triunghi, forma, mandale, arhetip, principiu, profund, spiritual, vizionara, initial, figura, iteratii

 
EmRys
Creat de SaschArt
© 2013 EmRys Toate drepturile rezervate
EmRys EmRys EmRys EmRys
EmRys