Versiune in Romana English Version
EmRys EmRys EmRys
EmRys GalerieEmRysMuzicaEmRysSpiritualitateEmRysGeometrie sacraEmRysNumerologieEmRysCromatica EmRys

Geometrie sacra

Rombul - simbolul unificarii materiei cu spiritul Rombul - simbolul...
EmRys
EmRys

Administrare bloc online
Brain Wave Producer

Rombul - simbolul unificarii materiei cu spiritulDeoarece rombul contine simultan directiile vertical si orizontal, se poate spune ca este simbolul unificarii materiei cu spiritul. Uneste cerul si pamantul, directia de inaltare, aspiratia catre Divinitate precum si directia orizontala, orientata catre materie.
Rombul - simbolul unificarii materiei cu spiritul
Deoarece varfurile reprezinta extremitatile crucii, se poate face o legatura stransa si directa dintre cele doua simboluri.

Rombul este rerezentarea geometrica a unei legi universale Legea Corespondentei formulata de Hermes Trismegistus prin "Ceea ce este Sus este ca si ceea ce este Jos si ceea ce este Jos este ca si ceea ce este Sus". Reprezinta si unificarea aspectelor joase cu cele superioare, astfel unifica planul sexualitatii cu planul mental superior, functiile de asimilare cu cele de eliminare, stanga cu dreapta si masculinul cu femininul. Rombul sincronizeaza activitatea emisferelor cerebrale.

Desi are acelasi numar de laturi congruente ca si patratul, rombul este o figura dinamica, generatoare de energie si miscare.

Rombul uneste si armonizeaza functiile de respiratie, digestie si de excretie. In stiinta traditionala orientala ayurveda se spune ca boala este un dezechilibru yin-yang (masculin-feminin), procesul de vindecare fiind de fapt procesul de re-echilibrare, astfel rombul este figura geometrica a vindecarii.

Data: 2013-04-03

Listeaza lucrari de referinta


Cuvinte cheie: materie, romb, numar, masculin, universal, unificarii, lege, stanga, simbol, legatura, plan, dinamic, feminin, yin-yang, uneste, spirit

 
EmRys
Creat de SaschArt
© 2013 EmRys Toate drepturile rezervate
EmRys EmRys EmRys EmRys
EmRys