Versiune in Romana English Version
EmRys EmRys EmRys
EmRys GalerieEmRysMuzicaEmRysSpiritualitateEmRysGeometrie sacraEmRysNumerologieEmRysCromatica EmRys

Geometrie sacra

Pentagonul - simbol al perfectiunii umane Pentagonul - simbol...
EmRys
EmRys

Administrare bloc online
Brain Wave Producer

Pentagonul - simbol al perfectiunii umanePentagonul cu varful in sus este asociat cu forma corpului omenesc, simbolizand perfectiunea umana. Astfel, varful de sus reprezintă capul si relatia cu Divinitatea, transcendenta, varfurile urmatoare reprezinta mainile, controlul planului fizic si actiunea iar celelate doua de jos reprezinta picioarele, adica legatura cu planeta, radacina, vitalitatea si stabilitatea.

Pentagonul - simbol al perfectiunii umane
Pentagonul cu varful in sus este simbolul aspiratiei catre inalt, al inaltarii catre Divinitate. Este plin de forta spirituala, este complex si dinamic. Pentagonul este inrudit geometric si simbolic cu steaua cu cinci varfuri. Unind toate varfurile pentagonului se obtine steaua care este un puternic simbol magic, poate chiar cel mai vechi si puternic dintre simbolurile magice. Inversata, steaua cu cinci varfuri este un simbol negativ care canalizeaza energiile descendent.

Deoarece are o latura orizontala, de baza, figura semnifica si stabilitate, imbogatind astfel gama de semnificatii. Pentagonul este figura geometrica de aur deoarece contine in chip magic raportul de aur. Astfel, intersectia diagonalelor unui pentagon genereaza proportia de aur.

Deoarece pentagonul simbolizeaza perfectiunea umana se poate spune ca este o figura geometrica care favorizeaza si amplifica starea generala de sanatate si imbunatateste imunitatea.

Data: 2013-04-03

Listeaza lucrari de referinta


Cuvinte cheie: simbolizeaza, stea, simbol, cinci, perfectiune, pentagon, uman, simbolul, aspiratie, legatura, figura, maini, divin, magic, geometric, perfect, aur

 
EmRys
Creat de SaschArt
© 2013 EmRys Toate drepturile rezervate
EmRys EmRys EmRys EmRys
EmRys