Versiune in Romana English Version
EmRys EmRys EmRys
EmRys GalerieEmRysMuzicaEmRysSpiritualitateEmRysGeometrie sacraEmRysNumerologieEmRysCromatica EmRys

Arta vizionara

EmRys
EmRys

Administrare bloc online
Brain Wave Producer
Mareste Poza Imaginatie


Imaginatie

Cod: 1001
Pret:
Disponibilitate: la comanda
Comanda prin telefon: 0769.261.625
Interpretare

  Geometrie sacra

1. Cercul - simbolul ciclurilor manifestarii


Cercul reprezinta manifestarea ciclica universala, eterna reintoarcere, dinamismul, repetarea si ritmul cosmic. In natura reprezinta alternanta zi-noapte, a fazelor lunii, a anotimpurilor precum si a zodiilor. Punctul central din cerc care paote fi asociat cu samanta care contine in sine in stare potentiala forma finala da nastere manifestarii prin rotirea razei in jurul sau. Are legatura cu Creatia cu lumea fenomenala, se poate spune ca este oul cosmic.

Cercul contine in sine expansiunea, directia centrifuga dar si contractia prin directia centripeta. Are legatura cu evolutia, cu exteriorizarea dar si cu interiorizarea in functie de directia razei generatoare. Deoarece contine un punct central are legatura cu esenta Cosmosului dar in acelasi timp si cu periferia prin circumferinta. Deoarece uneste atatea extreme are legatura cu totalitatea, cu unificarea si cu iubirea atotcuprinzatoare.

Din cauza ca fiecare punct de pe circumferinta este la egala distanta de centru, reprezinta echilibrul, egalitatea. Alt aspect, fiecare punct de pe circumferinta este inceputul si sfarsitul cercului, in felul asta, Creatia si orice fenomen sau obiect manifestat se intoarce in el insusi. In vechime era folosit un simbol denumit Uroborus cu un sarpe care-si inghite propria coada formand astfel un cerc.

Este un bun remediu pentru persoanele care se simt mai mereu incomplete, dezechilibrate si care nu simt iubirea Divina si a celorlalti.

2. Linia - simbolul Infinitului


Linia este simbolul infinitului chiar daca este situata intre doua puncte. Matematic, chiar si linia limitata intre doua puncte este de fapt infinita deoarece contine un numar infinit de puncte indiferent cat de apropiate sunt capetele. Demonstratia acestei afirmatii se face daca impartim linia in doua, iar partile ramase le impartim din nou si din nou, gasim de fiecare data un punct in mijloc, putem repeta procesul la infinit.

Fiind cel mai simplu element geometric dupa punct, linia are legatura cu esenta manifestarii formelor, sta la baza existentei formelor, fara ea, este imposibil de definit o forma. Este de fapt conturul fiecarei forme, delimitarea si separarea intre forme si mediu. Este separarea si diferentierea primordiala, da nastere dualitatii impartind intregul in doua. Se spune ca la inceput Dumnezeu a tras linie si a impartit lumina de intuneric. Generarea Creatiei s-a facut prin linii de forta directoare.

Un alt aspect, aparent opus, al liniei este si legatura pe care o face intre puncte si intre forme, Creeza punti si unifica puncte de vedere diferite, este simbolul comuniunii, al comunicarii, al relatiilor interumane si al iubirii.

Intreaga noastra lume se bazeaza pe jocul complex al liniilor, liniile bogat interconectate creaza o retea complexa, o urzeala Cosmica misterioasa prin care suntem interconectati cu tot ce exista. Daca ignoram aceste linii secrete de legatura sau chiar le "taiam" in mod constient sau inconstient ne adancim foarte mult in ego, ne separam ceilalti, de natura si de Univers.

O alta simbolistica interesanta o reprezinta continutul infinit al liniei limitate de doua capete. Intr-un anume sens fiinta umana este la fel, fiind limitati intr-un corp fizic, cu contur solid, suntem totusi nelimitati in cazul in care exploram in interior. Oricat ne-am analiza si ne-am aprofunda, oricat ne-am interoga fiinta interioara gasim noi aspecte, noi puncte de vedere, din ce in ce mai cuprinzatoare si mai profunde. Suntem limitati dar in acelasi timp infiniti in interior, in profunzime.

Linia verticala reprezinta simbolul inaltarii, al ascensiunii catre Divinitate, cea orizontala reprezinta orientarea catre lume si societate. Este un remediu bun pentru persoanele care se simt rupte de ceilalti, de natura si univers. Confera directie, astfel este benefica pentru cei care nu-si gasesc calea.

3. Punctul - simbolul Unicului Dumnezeu


Punctul este centrul a tot ce exista, toata creatia graviteaza in jurul lui. Fiind imobil, miscarea complexa universala se realizeaza si se centreaza in jurul lui. Este centrul simetriei, unificarea contrariilor, a polaritatilor masculin-feminin, sus-jos, lumina-intuneric, bine-rau, viata-moarte. Punctul este sursa de unde totul ia nastere si in care totul se intoarce, este locul de explozie si implozie al Universului, este este simbolul constiintei supreme, nonformale si forta de legatura si coeziune a toate cate sunt.

La inceput Unicul s-a impartit si proiectat pe sine insasi in toate diviziunile Sale, astfel s-a creat lumea numelor si a formelor, lume care se uneste inapoi in acelasi Unic Divin. Mandalele create de Emrys, au fara exceptie un punct unic de creatie care este si punctul de armonie, punctul de greutate al lucrarii. Daca ne focalizam atentia in acest punct central, generator, fara sa fim absorbiti de frumusetea din jur intram in comuniune cu Unicul Divin, este o modalitate foarte simpla si eficace prin care putem invata ce inseamna comuniunea cu Dumnezeu.

Punctul este matematic mai degraba un element fara substanta si forma pentru ca nu are dimensiuni, este caramida care sta la baza spatiului si totusi nu este de gasit. Este legat intim cu invizibilitatea si cu omniprezenta Divina, este in totul si totusi nu este pe nicaieri.

Este un foarte bun remediu pentru fiintele umane descentrate, defocalizate, cu tendinte de exteriorizare excesiva si imprastiate.

4. Hexagonul - simbolul creatiei si al manifestarii


Hexagonul este in legatura cu numarul sase care semnifica manifestarea. Conform cu geneza biblica, lumea a fost creata in sase zile. Hexagonul umple frumos si intr-un mod unic intreg planul, astfel, asezand hexagoane pe fiecare latura se poate sa ne extindem la infinit. Reteaua astfel formata seamana cu o tesatura bine structurata, cu nivele intrepatrunse si strans unificate. Hexagonul are legatura cu retelele moleculare, cu celulele si cu formele de baza ale manifestarii.

Hexagonul este format din doua triunghiuri echilaterale, unul cu varful in sus iar altul cu varful in jos. Triunghiul cu varful in sus este masculin iar cel cu varful in jos este feminin, cele doua fiind intrepatrunse, hexagonul simbolizeaza unirea masculin-feminin, erotismul, procrearea si fecunditatea. Hexagonul se poate obtine si din floarea vietii, astfel imprumuta mult din simbolismul acestui bine cunoscut simbol. Hexagonul unifica polaritatile intr-un mod foarte complex si cuprinzator. Hexagonul este si figura frumusetii datorita alcatuirii estetice unice.

Datorita echilibrarii complexe pe care o realizeaza, hexagonul este foarte util in vindecare. Este un bun afrodisiac, deoarece unifica multe aspecte opuse, confera erotismului valente sublime, unificandu-l cu planul afectiv. Deoarece semnifica moleculele si celulele de baza ale organismului poate ajuta orice proces de vindecare.

  Numerologie

1. Unu - numarul Unicului Dumnezeu


Numarul unu Il reprezinta pe unicul Dumnezeu, intregul absolut nedivizat si nediferentiat. Numarul unu are legatura cu punctul geometric, este centrul a tot, toate numerele au plecat din unu, reprezinta unificarea tuturor dualitatilor si-a contrariilor, a polaritatilor masculin-feminin, sus-jos, lumina-intuneric, bine-rau, viata-moarte. In traditia spirituala tantrica simbolizeaza lingamul plin de forta si potenta. 

Numarul unu contine totul si din el porneste totul, este totalitatea, inceputul si originea, impulsul initial. Unu mai reprezinta si individualitatea, singularitatea. La nivel personal, fiintele caracterizate de cifra unu sunt unificatoare, pacificatoare, iubitoare, se poate spune ca este in acelasi timp si tipologia conducatorului, a inovatorului, a deschizatorului de drumuri.

Deasemenea mai exista si un aspect negativ, fiintele caracterizate de cifra unu pot fi individualiste, excesiv de autoritare si egoiste, centrate in ego, in acest sens cifra unu poate reprezenta si impulsul primar egotic.

La inceput Unicul s-a impartit si proiectat pe sine insasi in toate diviziunile Sale, astfel s-a creat lumea numelor si-a formelor, lume care se uneste inapoi in acelasi Unic Divin. Prin cifra unu putem intra in comuniune cu Unicul Divin.

Este un foarte bun remediu pentru fiintele umane neunificate, disociate interior, descentrate, defocalizate, cu tentinte de exteriorizare excesiva, schimbatoare si imprastiate.

Se coreleaza cu punctul si cercul din geometria sacra si cu culoarea alb.

2. Zero - numarul vidului si al vacuitatii


Zero este numarul care simbolizeaza vidul, vacuitatea, spatiul gol, virgin, nesfarsit, plin de potential, mediul in care se poate divide si manifesta Unicul Divin. Mai simbolizeaza si matricea materna, yoniul Cosmic gol din care totul se naste, are legatura cu invizibilul si cu culoarea neagra. La o privire mai profunda, numarul zero ascunde chiar esenta a tot, alchimizeaza si amplifica continutul fiecarui aspect manifestat, astfel, orice numar raportat la zero ne da infinit. Deci orice aspect individual raportat la aceasta cifra magica capata valente nelimitate, infinite.

Multe din traditiile spirituale umane ofera tehnici si modalitati de-a accede la transcendenta si Divinitate prin cufundare in vid. Astfel, prin starea de vid, putem depasi si dizolva Iluzia universala, putem atinge starea de pura constienta, nemanifestata, infinit potentiala, ne putem dizolva in Absolut.

Chiar daca are legatura cu moartea, cu nefiinta, cu negarea, cu pierderea si chiar cu anihilarea, cifra zero este de fapt o cale de-a atinge cele mai inalte culmi spirituale prin renuntare la toate manifestarile Creatiei. Cand renuntam la tot, castigam Totul de fapt. Cifra zero ne reveleaza puterea tainica si profund transformatoare a pierderilor de orice fel.

Are legatura cu renasterea organismului si cu rearmonizarea tuturor functiilor sale. In mod paradoxal cifra zero ne poate ajuta sa depasim frica de moarte si instinctul de conservare a egoului prin constientizarea transcendentei Divine eterne.

Se coreleaza cu planul gol si cu cercul din geometria sacra si cu culoarea negru.

3. Doi - numarul dualitatii primordiale


Doi este numarul dualitatii primordiale, Unicul a nascut la inceput pe doi creeand astfel prima pereche duala, complementara. Doi reprezinta toate perechile duale din manifestare dar si o cale de reintoarcere catre unic prin reunificarea contrariilor. Cifra doi este legata de creatia deoarece fara aceasta cifra nu este posibila diferentierea unicului in aspecte diferite.

Cifra doi reprezinta si fortele primare, universale, tendintele originare, adica atractia si respingerea dualitatilor, nord-sud, plus-minus, masculin-feminin. In toata creatia putem observa acest joc infinit de bogat al polaritatilor, directiilor si tendintelor, acest joc etern al Iubirii atotcuprinzatoare. Orice parte are o contraparte, aceasta lege universal valabila a polaritatilor ne poate ajuta in foarte multe aspecte ale vietii daca o intelegem bine si o aplicam corect.

Cifra doi este cifra cuplului de forte, daca ii intelegem semnificatiile profunde, putem ajunge la un echilibru si un control foarte mare asupra manifestarii. Simetria lucrarilor lui Emrys se bazeaza si pune in valoare cifra doi. Cifra doi are legatura cu numarul de aur prin care ni se reveleaza taina diviziunii si a raportului primordial.

Pe de alta parte cifra doi poate reprezenta si fortele raului, a separarii primare, a ruperii legaturii cu divinitatea si a egoului. Astfel, este important viziunea pe care o avem noi, vedem separare si diferente sau unitate si complementaritate.

Cifra doi este si o cifra a vindecarii deoarece poate aduce echilibru intre polaritati, intre yin si yang, poate balansa functiile organismului. Prin unu, cifra doi capata valente terapeutice deosebite.

Se coreleaza cu linia din geometria sacra si cu culoarea violet.

4. Sase - numarul creatiei si al manifestarii


Se spune ca Dumnezeu a facut lumea in sase zile, astfel sase este numarul creatiei si al manifestarii. Numarul sase reprezinta si concentrarea armonioasa a fortelor umane care confera omului frumusete si noblete spirituala.

Deoarece sase se obtine prin dublarea lui trei se poate spune ca preia din simbolistica lui trei si adauga noi aspecte. Numarul sase confera aptitudini artistice si creatoare si ne ajuta la mentinerea si dezvoltarea lor, ne de un remarcabil simt al echilibrului si frumosului. Dezvolta intuitia si receptivitatea artistica.

Persoanele care au asimilat vibratia numarului sase sunt binecuvantate cu un mare talent de a-si folsi farmecul personal si carisma, sunt obisnuite astfel sa atraga pe ceilalti de partea lor si sa obtina sprijinul de care au nevoie. Din acest motiv sase poate fi folosit in sens negativ. Fara numarul urmator, sase reprezinta creatia fara Dumnezeu si folosit in exces poate da valente negative, chiar malefice.

Se coreleaza cu hexagonul din geometria sacra si cu culoarea verde.

  Cromatica

1. Negru - culoarea necunoscutului si a misterului


Negrul este culoarea necunoscutului si a misterului, este o culoare plina de potential. Are legatura cu vidul, cu nimicul, dar in acelasi timp creeza cadrul si posibilitatea de manifestare pentru celelalte culori. Fondul negru amplifica toate culorile, intensifica si deschide prin contrast. Este folosit pentru a creea limite, contururi si contraste, amplifica impactul si efectul formelor.

Negrul este legat de o caracteristica importanta a culorilor si anume inchiderea. Negrul inchide toate culorile cu care este amestecat sporind astfel misterul. Negrul este culoarea care da profunzime, creeaza senzatia de adancime. Acapareaza, atrage privitorul catre spatii nesondate si proiecteaza catre necunoscut. Este folosit pentru a crea emotii profunde pentru ca in intuneric si necunoscut se poate ascunde orice. In exces, negrul simbolizeaza raul, moartea, poate crea stari sumbre si negativism, este neaparat indicat sa fie combinat cu culori vi, pentru a aduce viata. In terapie negrul trebuie combinat cu alte culori pentru ca amplifica astfel toate culorile daca este folosit ca fundal.

2. Galben - culoarea vointei


Galbenul este culoarea vointei, a fortei de actiune si infaptuire. Este o culoare solara, specific masculina. Este si culoarea intelepciunii, a increderii in sine si a increderii in Divinitate. Deoarece este asociata cu vointa, galbenul murdar este culoarea individualitatii, a vointei egotice rupte de Univers si Divinitate, este culoarea egoului. Vointa poate fi indreptata intr-o directie benefica, in acord cu vointa Divina dar si in directie inversa, galbenul pur armonizeaza fiinta la nivelul vointei, reducand starile de enervare, violenta si manie.

Galbenul este o culoare radianta, care vine puternic spre privitor, iese usor in evidenta, creeand contraste puternice cu culorile inchise si mai ales cu negrul. Este o culoare potrivita pentru reclama pentru ca iese cu putere, chiar cu agresivitate spre privitor, acaparand atentia.

Are o influenta benefica asupra plexului solar si favorizeaza focul digestiv imbunatatind digestia si asimilarea alimentelor. In acelasi timp creste capacitatea de concentrare si viteza de reactie. Culoarea sugereaza totodata intelepciunea si ne ajuta sa restabilim legatura spirituala cu natura si cu cei din jur. Galbenul curat este foarte util pentru persoanele violente, irascibile, impulsive, care se enerveaza din orice.

3. Albastru - culoarea relaxarii


Albastru este culoarea care aduce liniste, relaxare si destindere. Este o culoare spirituala pentru ca aduce pace, intelegere si armonie. Albastrul este odihnitor si induce calm interior, incetineste activitatea mentala favorizand starile meditative si contemplative. Este o culoare rece, de adancime care mareste spatiul, reprezinta expansiunea si dilatarea in nemarginire. Pentru ca este culoarea cerului senin poate fi asociata cu inaltarea si zborul, cu starea de plutire si imponderabilitate.

Impreuna cu movul, faciliteaza trairea in prezent si proiectiile in timp, prin albastru se poate trai unificat aspectele temporare trecut-prezent-viitor, faciliteaza accesul la cliseele akashice in care sunt memorate toate etapele omenirii.

Este recomandat in tratarea afectiunilor sistemului respirator superior si a gatului. Fiind o culoare rece, cu efect calmant, poate ajuta in reducerea stresului, agitatiei mentale si a febrei. Albastrul de asemenea scade tensiunea arteriala, tonusul muscular, calmeaza respiratia si micsoreaza frecventa pulsului. Este util pentru persoanele tensionate, nelinistite si anxioase. Calmeaza spasmele si incordarile de orice natura.

4. Violet - culoare elevata si spirituala


Violetul este culoare cu cea mai inalta vibratie dintre culorile din spectru. Astfel, este cea mai spirituala culoare dupa alb. Este culoarea interiorizarii, a revelarii esentei noastre Divine. Este culoarea elevarii spiritului, a clarviziunii, a patrunderii spirituale, a revelatiilor si a comunicarii cu spirite din alte planuri. Este o culoarea magica, subtila si plina de sensuri profund spirituale. Violetul este culoarea initiatilor, a magicienilor si a ocultismului.

Violetul este o culoare profunda, de adancime. Ne da o senzatie foarte placuta, este foarte dulce si atragatoare. Este o culoare complexa care combina in mod paradoxal energia si caldura rosului cu raceala albastrului. Este o culoare mai greu de gasit in natura, de aceea pare ca este rezervata conditiilor speciale, este asociata cu extravaganta si cu neobisnuitul. Violetul lila, fiind specific feminin sugereaza rafinament, gratie si eleganta, este special si unic.

Este un remediu bun pentru persoanele atee, demoralizate, care nu mai cred in nimic si acuza lipsa de sens si scop in viata. Este foarte bun pentru readucerea sperantei, pentru iesirea din cotidian si deschiderea catre noi orizonturi spirituale. Violetul actioneaza direct asupra functiilor creierului, faciliteaza patrunderea mentala si activeaza emisfera dreapta precum si alte zone nefolosite din creier.


 
EmRys
Creat de SaschArt
© 2013 EmRys Toate drepturile rezervate
EmRys EmRys EmRys EmRys
EmRys