Versiune in Romana English Version
EmRys EmRys EmRys
EmRys GalerieEmRysMuzicaEmRysSpiritualitateEmRysGeometrie sacraEmRysNumerologieEmRysCromatica EmRys

Mandale artistice 1

EmRys
EmRys

Administrare bloc online
Brain Wave Producer
Mareste Poza Cheia cerului


Cheia cerului

Cod: 579
Pret:
Disponibilitate: la comanda
Comanda prin telefon: 0769.261.625
Interpretare

  Geometrie sacra

1. Pentagonul - simbol al perfectiunii umane


Pentagonul cu varful in sus este asociat cu forma corpului omenesc, simbolizand perfectiunea umana. Astfel, varful de sus reprezintă capul si relatia cu Divinitatea, transcendenta, varfurile urmatoare reprezinta mainile, controlul planului fizic si actiunea iar celelate doua de jos reprezinta picioarele, adica legatura cu planeta, radacina, vitalitatea si stabilitatea.

Pentagonul cu varful in sus este simbolul aspiratiei catre inalt, al inaltarii catre Divinitate. Este plin de forta spirituala, este complex si dinamic. Pentagonul este inrudit geometric si simbolic cu steaua cu cinci varfuri. Unind toate varfurile pentagonului se obtine steaua care este un puternic simbol magic, poate chiar cel mai vechi si puternic dintre simbolurile magice. Inversata, steaua cu cinci varfuri este un simbol negativ care canalizeaza energiile descendent.

Deoarece are o latura orizontala, de baza, figura semnifica si stabilitate, imbogatind astfel gama de semnificatii. Pentagonul este figura geometrica de aur deoarece contine in chip magic raportul de aur. Astfel, intersectia diagonalelor unui pentagon genereaza proportia de aur.

Deoarece pentagonul simbolizeaza perfectiunea umana se poate spune ca este o figura geometrica care favorizeaza si amplifica starea generala de sanatate si imbunatateste imunitatea.

2. Triunghiul - simbol al focului


Deoarece are trei varfuri, triunghiul este in legatura cu cifra 3 si cu Trinitatea Divina. In multe traditii spirituale creatia este generata de trei aspecte fundamentale, a trei tendinte: plus, minus si neutru. Este un simbol al focului, al inteligentei si al gandirii patrunzatoare.

Daca triunghiul este cu varful in sus va focalizeaza elanul si energia in acea directie, ascendent, fiind totodata un simbol masculin. Ne ajuta sa ne indreptam catre vibratiile elevate, catre sublimare, planuri spirituale superioare si transcendenta. Triunghiul cu varful in jos semnifica manifestarea, fecunditatea, este un simbol feminin.

Baza triunghiului reprezinta stabilitatea, cele doua laturi laterale confera dinamism. Astfel, triunghiul contine in acelasi timp stabilitate, dinamism si forta de patrundere. Triunghiurile cu baza mai mare induc o stare de stabilitate, in timp ce triunghiurile cu baza mai mica sugereaza o miscare mai accentuata.

Este un remediu bun pentru obtinerea stabilitatii dar si a unui dinamism pentru persoanele inerte si inactive. Creste forta mentala de patrundere si dezvolta memoria.

3. Punctul - simbolul Unicului Dumnezeu


Punctul este centrul a tot ce exista, toata creatia graviteaza in jurul lui. Fiind imobil, miscarea complexa universala se realizeaza si se centreaza in jurul lui. Este centrul simetriei, unificarea contrariilor, a polaritatilor masculin-feminin, sus-jos, lumina-intuneric, bine-rau, viata-moarte. Punctul este sursa de unde totul ia nastere si in care totul se intoarce, este locul de explozie si implozie al Universului, este este simbolul constiintei supreme, nonformale si forta de legatura si coeziune a toate cate sunt.

La inceput Unicul s-a impartit si proiectat pe sine insasi in toate diviziunile Sale, astfel s-a creat lumea numelor si a formelor, lume care se uneste inapoi in acelasi Unic Divin. Mandalele create de Emrys, au fara exceptie un punct unic de creatie care este si punctul de armonie, punctul de greutate al lucrarii. Daca ne focalizam atentia in acest punct central, generator, fara sa fim absorbiti de frumusetea din jur intram in comuniune cu Unicul Divin, este o modalitate foarte simpla si eficace prin care putem invata ce inseamna comuniunea cu Dumnezeu.

Punctul este matematic mai degraba un element fara substanta si forma pentru ca nu are dimensiuni, este caramida care sta la baza spatiului si totusi nu este de gasit. Este legat intim cu invizibilitatea si cu omniprezenta Divina, este in totul si totusi nu este pe nicaieri.

Este un foarte bun remediu pentru fiintele umane descentrate, defocalizate, cu tendinte de exteriorizare excesiva si imprastiate.

  Cromatica

1. Rosu - culoarea energiei


Rosul este o culoare energica, cea mai calda dar si cea mai joasa ca vibratie. Datorita vibratiei scazute are legatura cu planul fizic, cu materia, cu pasiunea si sexualitatea. Are o actiune excitanta, mobilizatoare si vitalizanta. In exces, creeaza stres, oboseala si o directionare exagerata a energiilor in jos, dinamizand chiar impulsurile animalice. Rosul murdar este chiar simbolul negativismului si al maleficului.

Rosul deschis, combinat cu albul se apropie de roz si devine pur, o culoare deci cu un potential benefic foarte mare, are legatura cu transmutarea, cu transformarea a tot ce este grosier si inferior in aspecte elevate, are legatura cu alchimizarea emotiilor negative.

In perioada actuala de evolutie a omenirii este nevoie de mult rosu deschis. Luminozitatea acestei culori combinata cu proprietatile specifice rosului, legate de tendintele actuale majore, orientate catre sexualitate, ne ajuta enorm sa transfiguram acest aspect al fiintei noastre. Este foarte util in eliminarea prejudecatilor sexuale inchistatoare, in modificarea viziunii si a perceptiei eronate induse de legaturile gresite care se fac intre sexualitate si pacat, intre sexualitate si impulsuri animalice, negative. Astfel, rosul pur sustine starile de indragostire, ne ajuta sa ne deschidem catre iubirea adolescentina.

Rosul este un bun revitalizant si revigorant erotic. Creste vitalitatea si este un bun afrodisiac, stimuleaza virilitatea si ajuta la deschiderea erotica feminina. Creste bataile inimii, creste presiunea sangelui si frecventa respiratiei. Este contraindicat persoanelor cu tensiune arteriala marita.

2. Turcoaz - culoarea beatitudinii


Turcoazul este o culoare sofisticata si complexa fiind rezultatul amestecului de albastru si verde. Combinatia unica de efecte: calm, destindere, revigorare, iubire, abandon si dizolvare extatica ne face sa o declaram culoarea beatitudinii. Este o culoare semi-rece, asociata cu umezeala deoarece este culoarea oceanelor. Turcoazul calmeaza si improspateaza, are un efect specific, unic, revigorant si exotic.

Turcoazul folosit impreuna cu violetul creeaza un efect unic, extrem de atragator, complex si rafinat. Este o culoare care cheama si invita la dizolvare in mediul lui, precum oceanul ne invita sa ne imbaiem si sa ne abandonam. Este culoarea verii, o culoare tinereasca care invioreaza si in acelasi timp calmeaza.

Este recomandat in tratarea afectiunilor plamanilor, in calmarea si echilibrarea ritmului cardiac, in constientizarea si echilibrarea suflului respirator. Este o culoare care are legatura cu procesul de vindecare.

3. Albastru - culoarea relaxarii


Albastru este culoarea care aduce liniste, relaxare si destindere. Este o culoare spirituala pentru ca aduce pace, intelegere si armonie. Albastrul este odihnitor si induce calm interior, incetineste activitatea mentala favorizand starile meditative si contemplative. Este o culoare rece, de adancime care mareste spatiul, reprezinta expansiunea si dilatarea in nemarginire. Pentru ca este culoarea cerului senin poate fi asociata cu inaltarea si zborul, cu starea de plutire si imponderabilitate.

Impreuna cu movul, faciliteaza trairea in prezent si proiectiile in timp, prin albastru se poate trai unificat aspectele temporare trecut-prezent-viitor, faciliteaza accesul la cliseele akashice in care sunt memorate toate etapele omenirii.

Este recomandat in tratarea afectiunilor sistemului respirator superior si a gatului. Fiind o culoare rece, cu efect calmant, poate ajuta in reducerea stresului, agitatiei mentale si a febrei. Albastrul de asemenea scade tensiunea arteriala, tonusul muscular, calmeaza respiratia si micsoreaza frecventa pulsului. Este util pentru persoanele tensionate, nelinistite si anxioase. Calmeaza spasmele si incordarile de orice natura.

4. Alb - simbolul Luminii Divine


Albul este culoarea cea mai spirituala, simbolizeaza Lumina Divina necreata. Deoarece contine in el insusi toate culorile are legatura cu Totalitatea si cu Infinitul. Albul eleveaza fiinta, este culoarea puritatii, a deschiderii catre spiritualitate si Divinitate. Umple totul de stralucire si face posibila manifestarea culorilor si a formelor. Este culoarea care ne ajuta sa ne vedem asa cum suntem, sa ne acceptam si sa transcendem egoul. Albul este foarte util in sondarea subconstientului pentru ca scoate la lumina partile ascunse si refulate din noi.

Albul amestecat cu una din celelalte culori confera luminozitate, astfel are capacitatea de-a purifica si de-a eleva culorile. Albul este legat de o caracteristica importanta a culorilor si anume luminozitatea. Culorile pot fi impartite dupa proportia de alb in culori luminoase si inchise. Langa negru, albul creeaza cel mai puternic contrast posibil, este o culoare aflata in extrema.

Este un remediu bun pentru persoanele inchise, care au obiceiul sa se ascunda si care stau mai mereu in umbra. Purifica organismul, potenteaza si amplifica efectele postului, atat la nivel de corp cat si spiritual. Foarte util de folosit in analizarea de sine si in autocunoastere.

  Numerologie

1. Cinci - numarul perfectiunii umane


Cinci este numarul perfectiunii umane, corpul uman se inscrie in pentagonul cu varful in sus care are cinci varfuri. Exista cinci simturi (auzul, pipaitul, vazul, gustul si mirosul), cinci organe mai importante (creierul, inima, ficatul, plamanii si rinichii), cinci degete la fiecare mana si la fiecare picior.

Cinci confera inteligenta ascutita, remarcabile aptitudini creatoare, o gandire abila, patrunzatoare si dinamica. Numarul cinci este legat de libertate si de cautarea unui mod ideal de viata. Este foarte activ dar si schimbator, nelinistit si instabil. In asociatie cu patru obtinem o combinatie echilibrata, complementara si complexa.

Deoarece cinci, mai adauga o dimensiune lui patru se poate spune ca este cifra care ne deschide perceptia catre alte planuri, invizibile si superioare, este o poarta catre lumile astrale elevate. Cinci mai reprezinta si mijlocul deoarece se afla la mijlocul cifrelor, astfel este si o cifra care poate potenta si nuanta valentele celorlalte cifre, este cifra combinatiilor reusite.

Se coreleaza cu pentagonul si steaua cu cinci varfuri din geometria sacra si cu culoarea galben.

2. Unu - numarul Unicului Dumnezeu


Numarul unu Il reprezinta pe unicul Dumnezeu, intregul absolut nedivizat si nediferentiat. Numarul unu are legatura cu punctul geometric, este centrul a tot, toate numerele au plecat din unu, reprezinta unificarea tuturor dualitatilor si-a contrariilor, a polaritatilor masculin-feminin, sus-jos, lumina-intuneric, bine-rau, viata-moarte. In traditia spirituala tantrica simbolizeaza lingamul plin de forta si potenta. 

Numarul unu contine totul si din el porneste totul, este totalitatea, inceputul si originea, impulsul initial. Unu mai reprezinta si individualitatea, singularitatea. La nivel personal, fiintele caracterizate de cifra unu sunt unificatoare, pacificatoare, iubitoare, se poate spune ca este in acelasi timp si tipologia conducatorului, a inovatorului, a deschizatorului de drumuri.

Deasemenea mai exista si un aspect negativ, fiintele caracterizate de cifra unu pot fi individualiste, excesiv de autoritare si egoiste, centrate in ego, in acest sens cifra unu poate reprezenta si impulsul primar egotic.

La inceput Unicul s-a impartit si proiectat pe sine insasi in toate diviziunile Sale, astfel s-a creat lumea numelor si-a formelor, lume care se uneste inapoi in acelasi Unic Divin. Prin cifra unu putem intra in comuniune cu Unicul Divin.

Este un foarte bun remediu pentru fiintele umane neunificate, disociate interior, descentrate, defocalizate, cu tentinte de exteriorizare excesiva, schimbatoare si imprastiate.

Se coreleaza cu punctul si cercul din geometria sacra si cu culoarea alb.

3. Doi - numarul dualitatii primordiale


Doi este numarul dualitatii primordiale, Unicul a nascut la inceput pe doi creeand astfel prima pereche duala, complementara. Doi reprezinta toate perechile duale din manifestare dar si o cale de reintoarcere catre unic prin reunificarea contrariilor. Cifra doi este legata de creatia deoarece fara aceasta cifra nu este posibila diferentierea unicului in aspecte diferite.

Cifra doi reprezinta si fortele primare, universale, tendintele originare, adica atractia si respingerea dualitatilor, nord-sud, plus-minus, masculin-feminin. In toata creatia putem observa acest joc infinit de bogat al polaritatilor, directiilor si tendintelor, acest joc etern al Iubirii atotcuprinzatoare. Orice parte are o contraparte, aceasta lege universal valabila a polaritatilor ne poate ajuta in foarte multe aspecte ale vietii daca o intelegem bine si o aplicam corect.

Cifra doi este cifra cuplului de forte, daca ii intelegem semnificatiile profunde, putem ajunge la un echilibru si un control foarte mare asupra manifestarii. Simetria lucrarilor lui Emrys se bazeaza si pune in valoare cifra doi. Cifra doi are legatura cu numarul de aur prin care ni se reveleaza taina diviziunii si a raportului primordial.

Pe de alta parte cifra doi poate reprezenta si fortele raului, a separarii primare, a ruperii legaturii cu divinitatea si a egoului. Astfel, este important viziunea pe care o avem noi, vedem separare si diferente sau unitate si complementaritate.

Cifra doi este si o cifra a vindecarii deoarece poate aduce echilibru intre polaritati, intre yin si yang, poate balansa functiile organismului. Prin unu, cifra doi capata valente terapeutice deosebite.

Se coreleaza cu linia din geometria sacra si cu culoarea violet.


 
EmRys
Creat de SaschArt
© 2013 EmRys Toate drepturile rezervate
EmRys EmRys EmRys EmRys
EmRys