Versiune in Romana English Version
EmRys EmRys EmRys
EmRys GalerieEmRysMuzicaEmRysSpiritualitateEmRysGeometrie sacraEmRysNumerologieEmRysCromatica EmRys

Mandale artistice 1

EmRys
EmRys

Administrare bloc online
Brain Wave Producer
Mareste Poza Stare extatica 3


Stare extatica 3

Cod: 595
Pret:
Disponibilitate: la comanda
Comanda prin telefon: 0769.261.625
Interpretare

  Geometrie sacra

1. Crucea - simbolul crestinatatii


Crucea ne vorbeste despre potentialul multilateral perfect pe care il poseda fiinta umana fiind cel mai raspandit simbol religios. Formata dintr-o linie orizontala si una verticala, crucea unifica tendintele fundamentale de evolutie ale umanitatii, cea spre expansiune si acumulare cantitativa de pe orizontala cu cea de inaltare spre Divinitate si transcendenta. Mai veche decat crestinismul insusi crucea a fost folosita in aproape toate religiile stravechi fiind gasita in multe relicve ale culturilor preistorice. A fost folosita in combinatie cu alte figuri geometrice de baza printre care cel mai important este cercul. Crucea cu linia orizontala situata catre varful de sus, orienteaza ascendent, catre inalt, cea simetrica si pe verticala care are linia orizontala la mijloc semnifica echilibrul perfect al tendintelor si energiilor iar cea inversa este un simbol negativ deoarece orienteaza descendent privitorul, catre materialitate.

Crestinismul a incarcat si imbogatit foarte mult simbolismul crucii, astfel, simbolizeaza sacrificiul hristic precum si mantuirea umanitatii. Crucea imparte planul in patru, simbolizand punctele cardinale, separarea dar si unificarea lor in centru. Crucea este pozitia in care Iisus Hristos a unit cerurile cu pamantul, reprezinta gestul de iubire catre umanitate, imbratisarea fara limite a mantuitorului. Este unirea vietii si a mortii iar prin asta transcenderea mortii si reinvierea in spirit. Aceasta unificare mantuitoare a fost posibila numai prin sacrificiul suprem. Este simbolul prezentei mantuitorului in aceasta lume precum si simbolul rascumpararii umane necesare in numele justitiei Divine. Deoarece prin acest simbol avem acces la reinviere crucea simbolizeaza pomul vietii in aceasta lume. Crucea uneste extinderea nelimitata si abundenta planurilor manifestarii cu directia orientata catre necunoscut, transcendenta si aspiratie catre esenta Divinitatii.

2. Punctul - simbolul Unicului Dumnezeu


Punctul este centrul a tot ce exista, toata creatia graviteaza in jurul lui. Fiind imobil, miscarea complexa universala se realizeaza si se centreaza in jurul lui. Este centrul simetriei, unificarea contrariilor, a polaritatilor masculin-feminin, sus-jos, lumina-intuneric, bine-rau, viata-moarte. Punctul este sursa de unde totul ia nastere si in care totul se intoarce, este locul de explozie si implozie al Universului, este este simbolul constiintei supreme, nonformale si forta de legatura si coeziune a toate cate sunt.

La inceput Unicul s-a impartit si proiectat pe sine insasi in toate diviziunile Sale, astfel s-a creat lumea numelor si a formelor, lume care se uneste inapoi in acelasi Unic Divin. Mandalele create de Emrys, au fara exceptie un punct unic de creatie care este si punctul de armonie, punctul de greutate al lucrarii. Daca ne focalizam atentia in acest punct central, generator, fara sa fim absorbiti de frumusetea din jur intram in comuniune cu Unicul Divin, este o modalitate foarte simpla si eficace prin care putem invata ce inseamna comuniunea cu Dumnezeu.

Punctul este matematic mai degraba un element fara substanta si forma pentru ca nu are dimensiuni, este caramida care sta la baza spatiului si totusi nu este de gasit. Este legat intim cu invizibilitatea si cu omniprezenta Divina, este in totul si totusi nu este pe nicaieri.

Este un foarte bun remediu pentru fiintele umane descentrate, defocalizate, cu tendinte de exteriorizare excesiva si imprastiate.

  Cromatica

1. Negru - culoarea necunoscutului si a misterului


Negrul este culoarea necunoscutului si a misterului, este o culoare plina de potential. Are legatura cu vidul, cu nimicul, dar in acelasi timp creeza cadrul si posibilitatea de manifestare pentru celelalte culori. Fondul negru amplifica toate culorile, intensifica si deschide prin contrast. Este folosit pentru a creea limite, contururi si contraste, amplifica impactul si efectul formelor.

Negrul este legat de o caracteristica importanta a culorilor si anume inchiderea. Negrul inchide toate culorile cu care este amestecat sporind astfel misterul. Negrul este culoarea care da profunzime, creeaza senzatia de adancime. Acapareaza, atrage privitorul catre spatii nesondate si proiecteaza catre necunoscut. Este folosit pentru a crea emotii profunde pentru ca in intuneric si necunoscut se poate ascunde orice. In exces, negrul simbolizeaza raul, moartea, poate crea stari sumbre si negativism, este neaparat indicat sa fie combinat cu culori vi, pentru a aduce viata. In terapie negrul trebuie combinat cu alte culori pentru ca amplifica astfel toate culorile daca este folosit ca fundal.

2. Galben - culoarea vointei


Galbenul este culoarea vointei, a fortei de actiune si infaptuire. Este o culoare solara, specific masculina. Este si culoarea intelepciunii, a increderii in sine si a increderii in Divinitate. Deoarece este asociata cu vointa, galbenul murdar este culoarea individualitatii, a vointei egotice rupte de Univers si Divinitate, este culoarea egoului. Vointa poate fi indreptata intr-o directie benefica, in acord cu vointa Divina dar si in directie inversa, galbenul pur armonizeaza fiinta la nivelul vointei, reducand starile de enervare, violenta si manie.

Galbenul este o culoare radianta, care vine puternic spre privitor, iese usor in evidenta, creeand contraste puternice cu culorile inchise si mai ales cu negrul. Este o culoare potrivita pentru reclama pentru ca iese cu putere, chiar cu agresivitate spre privitor, acaparand atentia.

Are o influenta benefica asupra plexului solar si favorizeaza focul digestiv imbunatatind digestia si asimilarea alimentelor. In acelasi timp creste capacitatea de concentrare si viteza de reactie. Culoarea sugereaza totodata intelepciunea si ne ajuta sa restabilim legatura spirituala cu natura si cu cei din jur. Galbenul curat este foarte util pentru persoanele violente, irascibile, impulsive, care se enerveaza din orice.

3. Albastru - culoarea relaxarii


Albastru este culoarea care aduce liniste, relaxare si destindere. Este o culoare spirituala pentru ca aduce pace, intelegere si armonie. Albastrul este odihnitor si induce calm interior, incetineste activitatea mentala favorizand starile meditative si contemplative. Este o culoare rece, de adancime care mareste spatiul, reprezinta expansiunea si dilatarea in nemarginire. Pentru ca este culoarea cerului senin poate fi asociata cu inaltarea si zborul, cu starea de plutire si imponderabilitate.

Impreuna cu movul, faciliteaza trairea in prezent si proiectiile in timp, prin albastru se poate trai unificat aspectele temporare trecut-prezent-viitor, faciliteaza accesul la cliseele akashice in care sunt memorate toate etapele omenirii.

Este recomandat in tratarea afectiunilor sistemului respirator superior si a gatului. Fiind o culoare rece, cu efect calmant, poate ajuta in reducerea stresului, agitatiei mentale si a febrei. Albastrul de asemenea scade tensiunea arteriala, tonusul muscular, calmeaza respiratia si micsoreaza frecventa pulsului. Este util pentru persoanele tensionate, nelinistite si anxioase. Calmeaza spasmele si incordarile de orice natura.

4. Gri - culoarea neutralitatii


Griul este culoarea neutra care estompeaza si chiar murdareste fiecare culoare cu care este amestecata. Este culoarea care sugereaza mai degraba lipsa de culoare. In acelasi timp, folosita langa alte culori confera aspecte pozitive, astfel, echilibreaza si pune in valoare, fara sa amplifice prea mult si fara sa conduca la excese. Astfel, griul poate fi combinat cu orice culoare intensa, orice astfel de combinatie posibila creeaza armonie.

Este o culoare foarte des raspandita in mediul social, in afaceri, pentru ca este o culoare neutra si discreta care nu atrage atentia. Se poate spune ca aceasta culoare ne lasa in lumea noastra fara sa ne faca vreo invitatie. Este si culoarea care simbolizeaza obisnuitul, cotidianul, rutina zilnica, tiparele mentale, repetitive dar si viciile, dependenta de trecut, de programele mentale. Este culoarea inchiderii care poate murdari si impurifica orice culoare.

Griul in exces ne blocheaza accesul catre lumile intens colorate, catre lumile astrale paradisiace. Avand in vedere raspandirea ei neintamplatoare chiar si in arta, se impune o noua paradigma care sa contrabalanseze. Este necesar sa ne deschidem fiinta catre culorile vi si intense, vindecatoare, cu valente puternic spirituale. Este foarte necesar sa ne coloram viata cat de mult se poate, asta pe toate caile. Griul nu este folosit in terapie.

  Numerologie

1. Opt - numarul fortei si al actiunii


Opt reprezinta forta de actiune, este vibratia specifica conducatorilor, a liderilor. Este o cifra puternica care confera control, putere si bogatie, este cifra succesului. Cifra opt este deschizatoare de drumuri asigurand actiunea optima si eficace.

Fiintele care au asimilat vibratia ei, au un mare telent pentru activitati de management in toate domeniile, in special in afaceri si deasemena in orice alte domenii. Au o personalitate deosebit de puternica si un spirit de initiativa extraordinar.

Pe de alta parte, fiintele caracterizate de opt, pot sa dea dovada de incapatanare, mandrie exagerata, egocentrism, impulsivitate si autoritate dusa pana la dictatorialism. Fiind dublul lui patru, cifra opt confera stabilitate si perseverenta. 

Se coreleaza cu octagonul din geometria sacra si cu culoarea portocaliu.

2. Unu - numarul Unicului Dumnezeu


Numarul unu Il reprezinta pe unicul Dumnezeu, intregul absolut nedivizat si nediferentiat. Numarul unu are legatura cu punctul geometric, este centrul a tot, toate numerele au plecat din unu, reprezinta unificarea tuturor dualitatilor si-a contrariilor, a polaritatilor masculin-feminin, sus-jos, lumina-intuneric, bine-rau, viata-moarte. In traditia spirituala tantrica simbolizeaza lingamul plin de forta si potenta. 

Numarul unu contine totul si din el porneste totul, este totalitatea, inceputul si originea, impulsul initial. Unu mai reprezinta si individualitatea, singularitatea. La nivel personal, fiintele caracterizate de cifra unu sunt unificatoare, pacificatoare, iubitoare, se poate spune ca este in acelasi timp si tipologia conducatorului, a inovatorului, a deschizatorului de drumuri.

Deasemenea mai exista si un aspect negativ, fiintele caracterizate de cifra unu pot fi individualiste, excesiv de autoritare si egoiste, centrate in ego, in acest sens cifra unu poate reprezenta si impulsul primar egotic.

La inceput Unicul s-a impartit si proiectat pe sine insasi in toate diviziunile Sale, astfel s-a creat lumea numelor si-a formelor, lume care se uneste inapoi in acelasi Unic Divin. Prin cifra unu putem intra in comuniune cu Unicul Divin.

Este un foarte bun remediu pentru fiintele umane neunificate, disociate interior, descentrate, defocalizate, cu tentinte de exteriorizare excesiva, schimbatoare si imprastiate.

Se coreleaza cu punctul si cercul din geometria sacra si cu culoarea alb.

3. Numarul de aur - proportia Divina universala


La inceputul creatiei Unicul Dumnezeu s-a divizat pe Sine in doua parti intr-un raport foarte bine definit, astfel incat Unicul Divin sa se regaseasca si sa se reflecte pe Sine in fiecare parte. Numai in acest mod Creatia putea fi perfect simetrica si armonica in ea insasi. Acest principiu de divizare a fost repetat la infinit, pe mai multe nivele in cursul generarii Creatiei.

Matematic putem gasi un numar care sa corespunda principiului de divizare primordial egalizand rapoartele obtinute din prima divizare. Mai exact daca impartim un segment in doua, prima parte o notam cu a iar pe cealalata cu b trebuie sa avem 1/a=a/b, deoarece b=1-a, ajungem mai departe la formula 1/a=a/1-a, altfel scris 1/a-1=a, din aceasta formula vrem sa aflam raportul x=1/a, adica x-1=1/x ajungem astfel la ecuatia x*x-x-1=0. Solutia este 1,618… numar ce reprezinta numarul de aur care se regaseste si in triunghiul de aur al lui Pitagora, in pentagon, in elipsa de aur sau in spirala de aur prin sirul lui Fibonacci care reprezinta cresterea naturala.

Aceasta proportie deosebita se regaseste aproape peste tot in natura, in corpul uman, in arta. Este principiul care sta la baza generarii fractalilor. Explica principiul proiectarii totului in parte si a partii in tot. Este legea armoniei primordiala si universala.

Ne ajuta sa ne echilibram si sa ne punem in armonie organele si functiile corpului. Astfel fiecare organ va functiona in armonie cu intregul corp.


 
EmRys
Creat de SaschArt
© 2013 EmRys Toate drepturile rezervate
EmRys EmRys EmRys EmRys
EmRys