| Geometrie sacra |
Punctul este centrul a tot ce exista, toata creatia graviteaza in jurul lui. Fiind imobil, miscarea complexa universala se realizeaza si se centreaza in jurul lui. Este centrul simetriei, unificarea contrariilor, a polaritatilor masculin-feminin, sus-jos, lumina-intuneric, bine-rau, viata-moarte. Punctul este sursa de unde totul ia nastere si in care totul se intoarce, este locul de explozie si implozie al Universului, este este simbolul constiintei supreme, nonformale si forta de legatura si coeziune a toate cate sunt.
La inceput Unicul s-a impartit si proiectat pe sine insasi in toate diviziunile Sale, astfel s-a creat lumea numelor si a formelor, lume care se uneste inapoi in acelasi Unic Divin. Mandalele create de Emrys, au fara exceptie un punct unic de creatie care este si punctul de armonie, punctul de greutate al lucrarii. Daca ne focalizam atentia in acest punct central, generator, fara sa fim absorbiti de frumusetea din jur intram in comuniune cu Unicul Divin, este o modalitate foarte simpla si eficace prin care putem invata ce inseamna comuniunea cu Dumnezeu.
Punctul este matematic mai degraba un element fara substanta si forma pentru ca nu are dimensiuni, este caramida care sta la baza spatiului si totusi nu este de gasit. Este legat intim cu invizibilitatea si cu omniprezenta Divina, este in totul si totusi nu este pe nicaieri.
Este un foarte bun remediu pentru fiintele umane descentrate, defocalizate, cu tendinte de exteriorizare excesiva si imprastiate.
| Cromatica |
Turcoazul este o culoare sofisticata si complexa fiind rezultatul amestecului de albastru si verde. Combinatia unica de efecte: calm, destindere, revigorare, iubire, abandon si dizolvare extatica ne face sa o declaram culoarea beatitudinii. Este o culoare semi-rece, asociata cu umezeala deoarece este culoarea oceanelor. Turcoazul calmeaza si improspateaza, are un efect specific, unic, revigorant si exotic.
Turcoazul folosit impreuna cu violetul creeaza un efect unic, extrem de atragator, complex si rafinat. Este o culoare care cheama si invita la dizolvare in mediul lui, precum oceanul ne invita sa ne imbaiem si sa ne abandonam. Este culoarea verii, o culoare tinereasca care invioreaza si in acelasi timp calmeaza.
Este recomandat in tratarea afectiunilor plamanilor, in calmarea si echilibrarea ritmului cardiac, in constientizarea si echilibrarea suflului respirator. Este o culoare care are legatura cu procesul de vindecare.
Portocaliul este o culoare care creeaza o atmosfera deosebita, familiara si calduroasa. Este foarte util in timpul intalnirilor, mai ales cu persoanele necunoscute pentru ca faciliteaza deschiderea, inlesneste comunicarea. Este culoarea sarmului prin excelenta, creeaza atractie si buna-dispozitie.
Deoarece este bine tolerat de ochi si ajuta la socializare, portocaliul este foarte potrivit pentru decorarea sufrageriilor, a camerelor de oaspeti si locurilor de seminarii, workshop-uri si conferinte. Fiind apropiat de rosu, este de asemenea o culoare care amplifica sexualitatea, numai ca acel aspect legat de comunicare, de relationare armonioasa.
Fiind a doua dintre culorile importante, portocaliul are o vibratie mai inalta decat rosul, de asemenea este mai radiant si mai luminos.
Portocaliul este si el un bun afrodisiac, faciliteaza comunicarea, deschiderea psihica si afectiva catre ceilalti, catre grup si societate. Aduce bucurie, optimism, entuziasm si exuberanta. Stimuleaza si imbunatateste funtionarea colonului si a rinichilor.
Albastru este culoarea care aduce liniste, relaxare si destindere. Este o culoare spirituala pentru ca aduce pace, intelegere si armonie. Albastrul este odihnitor si induce calm interior, incetineste activitatea mentala favorizand starile meditative si contemplative. Este o culoare rece, de adancime care mareste spatiul, reprezinta expansiunea si dilatarea in nemarginire. Pentru ca este culoarea cerului senin poate fi asociata cu inaltarea si zborul, cu starea de plutire si imponderabilitate.
Impreuna cu movul, faciliteaza trairea in prezent si proiectiile in timp, prin albastru se poate trai unificat aspectele temporare trecut-prezent-viitor, faciliteaza accesul la cliseele akashice in care sunt memorate toate etapele omenirii.
Este recomandat in tratarea afectiunilor sistemului respirator superior si a gatului. Fiind o culoare rece, cu efect calmant, poate ajuta in reducerea stresului, agitatiei mentale si a febrei. Albastrul de asemenea scade tensiunea arteriala, tonusul muscular, calmeaza respiratia si micsoreaza frecventa pulsului. Este util pentru persoanele tensionate, nelinistite si anxioase. Calmeaza spasmele si incordarile de orice natura.
Violetul este culoare cu cea mai inalta vibratie dintre culorile din spectru. Astfel, este cea mai spirituala culoare dupa alb. Este culoarea interiorizarii, a revelarii esentei noastre Divine. Este culoarea elevarii spiritului, a clarviziunii, a patrunderii spirituale, a revelatiilor si a comunicarii cu spirite din alte planuri. Este o culoarea magica, subtila si plina de sensuri profund spirituale. Violetul este culoarea initiatilor, a magicienilor si a ocultismului.
Violetul este o culoare profunda, de adancime. Ne da o senzatie foarte placuta, este foarte dulce si atragatoare. Este o culoare complexa care combina in mod paradoxal energia si caldura rosului cu raceala albastrului. Este o culoare mai greu de gasit in natura, de aceea pare ca este rezervata conditiilor speciale, este asociata cu extravaganta si cu neobisnuitul. Violetul lila, fiind specific feminin sugereaza rafinament, gratie si eleganta, este special si unic.
Este un remediu bun pentru persoanele atee, demoralizate, care nu mai cred in nimic si acuza lipsa de sens si scop in viata. Este foarte bun pentru readucerea sperantei, pentru iesirea din cotidian si deschiderea catre noi orizonturi spirituale. Violetul actioneaza direct asupra functiilor creierului, faciliteaza patrunderea mentala si activeaza emisfera dreapta precum si alte zone nefolosite din creier.
Albul este culoarea cea mai spirituala, simbolizeaza Lumina Divina necreata. Deoarece contine in el insusi toate culorile are legatura cu Totalitatea si cu Infinitul. Albul eleveaza fiinta, este culoarea puritatii, a deschiderii catre spiritualitate si Divinitate. Umple totul de stralucire si face posibila manifestarea culorilor si a formelor. Este culoarea care ne ajuta sa ne vedem asa cum suntem, sa ne acceptam si sa transcendem egoul. Albul este foarte util in sondarea subconstientului pentru ca scoate la lumina partile ascunse si refulate din noi.
Albul amestecat cu una din celelalte culori confera luminozitate, astfel are capacitatea de-a purifica si de-a eleva culorile. Albul este legat de o caracteristica importanta a culorilor si anume luminozitatea. Culorile pot fi impartite dupa proportia de alb in culori luminoase si inchise. Langa negru, albul creeaza cel mai puternic contrast posibil, este o culoare aflata in extrema.
Este un remediu bun pentru persoanele inchise, care au obiceiul sa se ascunda si care stau mai mereu in umbra. Purifica organismul, potenteaza si amplifica efectele postului, atat la nivel de corp cat si spiritual. Foarte util de folosit in analizarea de sine si in autocunoastere.
| Numerologie |
Sapte este numarul spiritului, al reunificarii cu Divinitatea simbolizand credinta in Dumnezeu si in fortele Divine superioare. Reprezinta depasirea conditiiei terestre si inceputul evolutiei spirituale. Sapte ne vorbeste de deschiderea catre profunzimea interioara de care fiinta umana are nevoie pentru a putea patrunde in tainele sufletului si ale spiritului, de legatura sa cu universul.
Este o cifra mistica si totodata magica. Sapte abunda in religie si ocultism, in legenda si mituri. Exista sapte minuni ale lumii antice precum si ale Evului Mediu, sapte minuni naturale ale lumii, sapte mari pacate dar si sapte virtuti. Saptamana contine sapte zile, sapte note muzicale, exista deasemenea sapte focare energetice in corpul energetic uman (chakrele). Deasemenea evengheliile si apocalipsa contin multe referiri la cifra sapte.
Sapte este numarul omului complet, desavarsit, a omului pe deplin realizat si reunit cu Divinitatea. El reprezinta pragul dezvoltarii umane unde individul incepe sa patrunda intr-o ordine a existentei mai ampla, mai profunda si mai cuprinzatoare decat cea pur personala. Este cifra transcenderii egoului si reintegrarii in absolut.
Se coreleaza cu heptagonul si steaua cu sapte varfuri din geometria sacra si cu culoarea albastru.
Numarul unu Il reprezinta pe unicul Dumnezeu, intregul absolut nedivizat si nediferentiat. Numarul unu are legatura cu punctul geometric, este centrul a tot, toate numerele au plecat din unu, reprezinta unificarea tuturor dualitatilor si-a contrariilor, a polaritatilor masculin-feminin, sus-jos, lumina-intuneric, bine-rau, viata-moarte. In traditia spirituala tantrica simbolizeaza lingamul plin de forta si potenta.
Numarul unu contine totul si din el porneste totul, este totalitatea, inceputul si originea, impulsul initial. Unu mai reprezinta si individualitatea, singularitatea. La nivel personal, fiintele caracterizate de cifra unu sunt unificatoare, pacificatoare, iubitoare, se poate spune ca este in acelasi timp si tipologia conducatorului, a inovatorului, a deschizatorului de drumuri.
Deasemenea mai exista si un aspect negativ, fiintele caracterizate de cifra unu pot fi individualiste, excesiv de autoritare si egoiste, centrate in ego, in acest sens cifra unu poate reprezenta si impulsul primar egotic.
La inceput Unicul s-a impartit si proiectat pe sine insasi in toate diviziunile Sale, astfel s-a creat lumea numelor si-a formelor, lume care se uneste inapoi in acelasi Unic Divin. Prin cifra unu putem intra in comuniune cu Unicul Divin.
Este un foarte bun remediu pentru fiintele umane neunificate, disociate interior, descentrate, defocalizate, cu tentinte de exteriorizare excesiva, schimbatoare si imprastiate.
Se coreleaza cu punctul si cercul din geometria sacra si cu culoarea alb.
|
|